Mår dåligt i min relation äktenskap del 2

 

Idag fortsätter jag berätta om ytterligare några situationer som gör att kvinnor stannar kvar i dåliga relationer.

Jag mår inte bra i min relation, äktenskap, jag tror inte jag vet vad en bra relation är

En väldigt viktig faktor är att hon helt enkelt inte vet hur en bra relation är. Kärleksskolan som hennes föräldrar gav henne innehöll inte de byggstenarna som krävs för att skapa en bra relation; som uppskattning, uppmärksamhet, emotionell trygghet och respekt. Detta resulterar i att det blir lättare att gå tillbaka till en relation som är dålig, eftersom det är den man känner igen. 

Forskare vid Bowling Green State University samlade in data från ungefär 1 000 unga vuxna (åldrarna 25-28) som tidigare deltog i Toledo Adolescent Relationship Study (TARS). I rapporten fann man att en majoritet (56 procent) att par begått eller varit offer för någon form av misshandel i sina relationer. Källa Bowling Gree State University  Jag 

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Mår inte bra i min relation, äktenskap, men jag vill inte såra barnen

Många kvinnor lever med föreställningen att en skilsmässa och livet med barnen som ensamstående förälder kommer att skada barnet. Vad många inte tänker på är att det skadar barnen mer att växa upp med föräldrar som inte visar varandra kärlek. Det blir en dålig kärleksskola för barnen.

Mår inte bra i min relation, äktenskap, men är rädd att jag inte ska klara mig ekonomiskt.

Kvinnor ikläder sig gärna rollen som den omhändertagande, eftersom det faller dem naturligt att ansvara även för andra människors liv. En del kvinnor tycker om att vara moder Theresa och ta hand om en kille som är missbrukare, alkoholist eller bara en skitstövel. De kan lätt då bli medberoende. Det räcker inte med ett vanligt renoveringsobjekt, utan en stjärna i boken får man om man omvandlar ett riktigt ”risigt objekt” till en diamant. Naturligtvis behöver dessa män professionell hjälp och den bördan ska inte kvinnan behöva bära. När hon är på väg att skapa ett eget liv och antyder att hon vill gå isär, börjar han dricka igen eller hotar med att avsluta sitt liv. Jag vet inte hur många gånger jag har hört detta i terapirummet: ”det är inte så illa”.

Vad du måste inse är att de här djupare problemen inte är ditt ansvar, oavsett vad som händer. Om du väljer att lämna så är det inte ditt fel. Han får ta ansvar för sitt liv.


Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

Del 1 Varför stannar kvinnor kvar i dåliga relationer

Del 3 Varför stannar kvinnor kvar i dåliga relationer

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Mår dåligt i min relation äktenskap del 2”

  1. Pingback: Varför stannar tjejer kvar i dåliga relationer? Del 1 – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *