Varför hittar jag aldrig den rätta killen?

Tjejer ombeds inte läsa detta 🙂

”Hur hittar man den rätta killen”

Nyligen öppnades ett varuhus dit kvinnor kunde gå och välja ut en kille bland väldigt många. Varuhuset hade fem våningar med olika män med olika positiva egenskaper. Den enda regeln var att när de väl öppnat dörren till en våning var de tvungna att välja en kille från den våningen eller gå till nästa våning. De kunde aldrig gå tillbaka till en våning de redan besökt. Ett par väninnor bestämde sig en vacker dag för att gå till köpcentret för prova lyckan och för att hitta den rätte.

Första våningen

När de kom till den första våningen fanns det en skylt där det stod: ”Dessa män har jobb och älskar barn”. Kvinnorna läste skylten noga och sa: ”Tja, det är bättre än att inte ha ett jobb eller att inte vara kärleksfulla mot barn, men skall vi inte se vad som finns på nästa våning” och så gick de upp.

Andra våningen

På skylten kunde de läsa ”Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn och ser extremt bra ut”. ”Detta är för bra för att vara sant sa en av kvinnorna som precis hade blivit lämnad av sin kille, men ska vi inte ändå inte se vad som finns på nästa våningsplan” och så gick dom bort till hissen.

Testa din självkänsla!

Tredje våningen

Till dörren utanför tredje våningen kunde de läsa: ”Dessa män har välbetalda jobb, ser extremt bra ut, älskar barn och hjälper gärna till med hushållsarbetet”. Wow”, skrek än av kvinnorna detta är bättre en sex. Dom är säkert bögar skojade en annan. En kvinna som inte sagt så mycket hittills gjorde plötsligt sin röst och med blossande kinder sa hon ”Men det finns en våning till kvinnorna tittade på varandra och rusade mot hissen.

Fjärde våningen

Den här dörren hade en skylt där det stod: ”Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn, ser extremt bra ut, hjälper till med hushållsarbete och har en stark romantisk ådra”. ”Åh, herre Gud det här är för bra för att vara sant jag har visseligen en man men ja tror jag skall lägga in om skilsmässa ”Tänk bara vad som måste finnas på nästa våning”! Och så rusade de mot hissen igen för att ta hissen till den 5:e och sista våningen.

Femte våningen

Dom kunde knappt bärga sig innan hissen sakta stannade. Dom rusade ut i lokalen men det var tom. Det fanns bara en skylt ”Den här våningen är tom och finns bara för att bevisa att kvinnor är omöjliga att behaga. Avfarten är till vänster”.

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förakt en giftig gas som tar död på de flesta förhållanden

Efter flera år tillsammans är det naturligt att man tappar humöret emellanåt. Det är naturligt att man inte alltid är …
Läs Mer

Myter om psykopater

Populärkulturen har erbjudit många orealistiska beskrivningar av psykopater, den intelligente, krångliga galningen, den tysta och beräknande. Det finns en stark …
Läs Mer

Leva med en partner som har diagnos

Leva med en partner som har en psykisk sjukdom kan vara både jobbigt och förvirrande. Det sätter verkligen kärleken på prov. Det är …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

4 reaktioner på ”Varför hittar jag aldrig den rätta killen?”

 1. Pst, vill du höra en ”hemlighet”? Män är likadana i sina omdömen och gör sej bilder av, som sen falnar, ofta ”dör” vi kvinnor och män, av de anledningarna, att vi sällan är perfekta nog… i dessa tider när allt ska gå så fort som möjligt, passar det inte byts vi ut. Hemsk bild av mångas inbillade verklighet. Perfektionism är inte bra för någonting nånstans. Man behöver gilla, eller iaf acceptera felen/bristerna också

  Ha en Trevlig Helg, Mvh Eva

 2. Hej Eva
  Tack för din kommentar. Jag tänker i första hand inte på förälskelse utan kvinnans behov av att utveckla och fördjupa relationen. Det finns naturligtvis män som fungerar på samma sätt som kvinnor och aldrig blir nöjda. Generellt sätt är det faktiskt inget som jag hittat på även om texten travesterar lite med det kvinnliga släktet så finns mycket statistik.
  Enligt väldens främsta institut John Gottman institutet är det det mycket vanligare att kvinnor är lite mer missnöjda än män i relation.
  De och att män upplever att kvinnor ältar är de saker som stör män mest.
  Kvinnor upplever att män inte delar ned sig av den gemensamma makten som något de upplever som stötande plus oförmågan att
  Dela med sig av sina känslor

  Trevlig helg du också

  Mvh
  Jonas

 3. Framtid utan hopp

  Hej. Jag har en sambo sen 22 år och tycker vi har haft det bra. Sen många år har han flirtat och fastnat för en annan kvinna,varken ung, vacker men verkar gilla sex och hemliga möten med min sambo. De har inte för avsikt att flytta ihop den dag jag flyttat. Jag må ha varit svartsjuk men sett deras intresse för varandra. De har pratat i telefon och sms:at under många år. Vårt förhållande började spricka när hon 2009 sms:at till honom att ”jag längtar efter dig”. Att få en vettig förklaring varför och om det inte var så att de träffades kroppsligen har han förnekat liksom andra tillfällen när jag vet att de träffats. Vi har på senare år haft rejäla duster där jag velat få klart besked hur han ska ha det. På frågan om vi ska göra slut och skilja oss har han svarat – inte om det ska vara på det här viset. Vad menar han? Förmodligen väntar han kallt på att jag ska tröttna och flytta. Jag har ingen självkänsla och orkar inte med att börja rota i våra saker och ta reda på mitt. För flera år sen började han renovera mitt föräldrahem och uppfattningen var att vi skulle flytta dit eller åtminstone vara där ibland. Nu skiter han i det och försöker bara hitta tillfällen att träffa den andra. Jag få kosta på renovering bäst jag vill och vart jag ska ta vägen vet jag inte. Allt är svart och enda rådet är väl att flytta så han får leva sitt lyckliga liv utan mig, om det nu är det han väntar på. Varför kan han inte avsluta vårt förhållande på ett värdigt sätt? Jag har levt med svår ångest i många år över det här och han förstår att det beror på honom. Alla tycker väl jag är en idiot som stannat kvar, men problemet är att jag alltid kommer att älska honom trots att han betett sig få fruktansvärt illa mot mig och även skyllt allt detta på mig. Hur tänker en karl egentligen? Med snoppen?

  1. Hej

   Förlåt mitt sena svar. Jag tycker din partners beteende är extremt kränkande.
   En viktig livsstartegi som kan vara bra att tänka på är att du lär människor hur dom skall behandla dig
   När du tillåter din man att agera som han gör så ”lär du honom” indirekt att han kan behandla dig så.
   Så länge du inte sätter en gräns så kommer det att fortsätta. Hade jag haft dig i terapirummet hade jag frågat dig
   Vad är det som gör att du inte tycker att du förtjänar den sortens behandling.
   Vad är det som hänt i ditt liv som gjort att du inte tar hand om om dig själv utan låter andra trampa på dig?
   Samtidigt tycker jag din partners beteende vittnar om en djupare problematik hos din partner det saknas vad som kallas PSO
   Positive sentiment override dvs förmåga att känna in hur ens handlingar blir för ens partner( kliva in i hans hennes skor)
   Gå in på http://www.lovetestnow.com
   Här kan du testa din relation gratis. Det tar en timma att göra testet men du får ut mellan 80-120 sidor om din relation
   Jag tror inte problemet du tar upp är det enda som är problematiskt. Ursäkta om jag är lite fräck men jag tror du nöjer dig med smulor av kärlek.

   MVH
   Jonas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *