Varför är farliga killar så spännande?

 
”Jag är ihop med en farlig kille jag tror han är en psykopat”

Kanske vissa tankar dyker upp när farliga killar (bad guys) kommer på tal. Du vet att du inte ska, men du kan inte låta bli. Det finns något hos dessa män som är spännande. Så var i ligger attraktionen? Det är inte helt lätt att ta på. De är varken smartare eller mer intelligenta än andra bra killar. Ändå har de något. Låt oss börja med att definiera dessa killar och se vad det är för egenskaper de har. Testa din pojkvän

”Tecken på en bad guy, farlig kille”
 • Bryr sig inte om att ringa när han sa att han skulle det
 • Glömmer bort din födelsedag eller andra dagar som du tycker är viktiga
 • Sätter sig själv i första rummet
 • Lånar pengar av dig som han aldrig betalar tillbaka
 • Flörtar obehindrat med andra tjejer
 • Vänder sig om på gatan efter tjejer han är attraherad av
 • Stöter på dina vänner
 • En del av dem kan vara våldsamma
”Varför attraheras jag på farliga killar,bad guys”

Istället för att fråga dig vad som är fel med dessa killar, kanske du ska fråga dig själv vad det är för fel på dig som gör att du dras till dem. Här kan du testa din relation. När jag frågar dessa kvinnor hör jag ofta försvar som:

 • Man har aldrig tråkigt med honom
 • Allt kan hända när jag är med honom
 • Han är så oberäknelig och det får mig att känna mig levande
 • Jag känner mig trygg med honom när vi är ute
 • Jag har aldrig mött någon annan som får mig att känna så
 • Han kan dyrka mig ibland och ibland hatar han mig
 • Han är cool och inte så desperat som andra killar är
Vad är det i mig som gör att jag dras till bad guys, farliga killar?

Så var ligger problemet?

 • Du kan ha dåliga självkänsla
 • Kapaciteten för intimitet är begränsad och ångestladdad för dig
 • Du har haft manliga förebilder som påminner om honom

Om du som kvinna känner dig bekväm med dig själv, kommer det vara lättare för dig att välja en partner som du kan kommunicera med och som respekterar dig som individ och bygger upp din självkänsla. Om du inte värderar dig själv så högt kan det finnas en risk att du förstärker dina föreställningar om dig själv genom sättet han behandlar dig. Om du är öppen för äkta intimitet och vågar visa din sårbarhet, är det inget som du kan göra med en ”bad guy”. Intimitet är svårt att uppleva tillsammans med någon som är självcentrerad.

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

11 tecken på att du lever med en kvinnlig narcissist

  Den här artikeln vänder sig till dig som lever eller dejtar en kvinna som lider av narcissistisk personlighetsstörning. Om …
Läs Mer

Hur läser jag av min dejt och upptäcker redflags?

Jag fick ett mejl härom dagen från en tjej som ville jag skulle skriva lite om hur man sorterar intrycken …
Läs Mer

Hur hitta den rätta killen ”Mr Right”

”Hur hittar man drömkillen”?Är det ett mission impossible? Har du fel strategi så lär du hamna i diket. Här får …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Varför är farliga killar så spännande?”

 1. Pingback: Olika typer av psykopater – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *