Varför är vissa killar rädda för starka tjejer och alfa honor?

Är starka kvinnor alfa honor ett hot?

På en föreläsning nyligen fick jag en fråga från en kvinna  ”Hur vet man hur mycket en kille älskar en?” Läsare med ett sinne för logik undrar naturligtvis vad kvinnans frågeställning har med alfa honor att göra, låt mig få återkomma till det. När de flesta skall yttra sig om killars behov svarar de lätt i gamla klichéer. De vill ha någon som passar upp och städar för dom och ger dom bra sex osv.


Men det finns ett annat behov som ligger djupt rotat hos män. Dra dig till minnes hur dina manliga klasskamrater tävlade framför tjejerna vem som cyklade längst på bakhjulet, hoppade från den högsta klippan ner i vattnet osv.


Det ligger i generna hos män att bli beundrade för sina prestationer och få känna sig som hjältar. Detta behov ligger bortom sex och allt annat praktiskt de vill känna sig som hjältar. Inte bara någon gång då och då utan frekvent. Detta är ett strukturellt mönster som finns med män sen urminnes tider där mannens kvalitéer berodde på hur  mycket byte han kom hem med efter jakten.

Testa din självkänsla!

Lek med tanken att du faktiskt är så här. Funderara ett ögonblick hur ofta du får din partner att känna sig som en hjälte.  

Om du är som dom flesta tjejer och kvinnor så kan du ha missat den grejen. Jag vet inte hur många gånger jag hört tjejer och kvinnor beklaga sig över att deras män inte ger dom komplimanger och bekräftelse. Fråga dig själv hur bra är du själv på att ge honom hans hjälte bekräftelse.
Det finns naturligtvis undantag det finns en del kvinnor som på skickligt sätt balanserar fint mellan att ge mannen hans hjälte gloria utan att tappa bort sig själva.  

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

3 reaktioner på ”Varför är vissa killar rädda för starka tjejer och alfa honor?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *