Vad är kärlek? Är det en känsla?

”Är kärlek en känsla”?

Om kärleken bara var en känsla så skulle vi vara offer, eftersom de flesta inte vet hur man styr sina känslor. Visst, ditt liv med din partner ska innehålla mycket känslor, men du får släppa Hollywoodschablonen där kärleken enbart beskrivs som en känsla. De flesta av oss gillar romantiska filmer, men i verkliga livet är kärleken mer komplicerad än så. Filmerna med sina geniala manusförfattare, vet precis vilka knappar de ska trycka på för att få oss att känna; stämningsfull musik, charmiga skådespelare och exotiska platser. Inte undra på att vi har lätt för att älska kärleken.

Verkligheten 

Det är klart att det hade varit väldigt praktiskt om det räckte med att två människor älskade varandra, för att känslan av kärlek skulle bestå. Det är lätt att tro att känslorna som kärleken frambringar är något som händer oss, men det är bara resultatet av något vi gör eller har förhoppningar på. 

 

Därför betraktar jag kärleken som ett förhållningssätt, mer än en lyckokänsla.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

3 reaktioner på ”Vad är kärlek? Är det en känsla?”

  1. Där satte du fingret på "fyrors" ömma tå, specellt de som inte lärt sig att göra medvetna val. Jag anser att kärlek är ett tiistånd som jag faktiskt kan välja att vara i. Genom mina handlingar och beslut tror jag att det medvetet går att välja om jag vill befinna mig i tillståndet eller inte. Nu menar jag inte den där fluffiga, rosa drömmen, utan den verkliga kärleken som finns i min vardag, omkring mig, både till en kärlekspartner, men även till livet i sig självt. Så tror jag.

  2. Pingback: Tror du på kärlek vid första ögonkastet? – Psykologitest blogg

  3. Pingback: Myter om relationer och äktenskap – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *