Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna över dig själv helt och hållet till din partner. Detta grundläggs på flera olika plan. Ett sätt att ta din sexualitet till en högre nivå är att göra dig av med gamla betingningar, d.v.s hur du vant din kropp att reagera. Det är helt naturligt att vi har byggt upp speciella ritualer och mönster som vi använder oss av för att tillfredsställa oss själva.

När vi är intima, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på könsorganet för att frigöra energi i form av en orgasm. Om du istället tillåter hela din kropp och dina känslor att vara en del i din sexualitet kommer du att få en djupare upplevelse. När du tillåter dig själv att öppna upp, kommer du också få kontakt med din partners kärlek på ett djupare plan. Om känslan finns där, kommer du kunna tränga djupt in i din partner känslomässigt och hens hjärta kommer till slut att öppna upp sig om det inte blir för mycket för hen. Ett sätt att hjälpa till att öppna upp era hjärta handlar om att:

  • Möta upp i känslan
  • Uppmärksamhet
  • Andningen och din sexuella energi

Utveckla förbättra din sexualitet med tantra genom att ”möta upp i känslan”

Möta upp i känslan är ett begrepp som jag har skapat. Det handlar inte bara om att lyssna uppmärksamt. När din partner möter upp dig i känslan, handlar det om att hen förstår och accepterar alla dina känslor fullt ut. När du blir mött i känslan, känner du att din partner tar emot dina känslor och verkligen förstår och accepterar dem. Din partner ger dig också en återkopplande feedback på att det du känner är inte är konstigt. Nyckeln för att utveckla en djup relation handlar alltid om att du och din partner vågar ge uttryck för era djupaste känslor som finns allra längst in i era hjärtan. När ditt öppna hjärta är i kontakt med din partners öppna hjärta, kommer ni mötas bortom ord, eftersom era hjärtan kommer att berätta allt vad som behöver sägas i varje ögonblick.

Det är sällan man ser detta i vanliga relationer. För att ett möte i känslan ska uppstå, krävs det att både du och din partner har ungefär samma känslomässiga djup. Om du eller din partner är avstängd känslomässigt, kommer ni ha svårare för att möta varandra i känslan. Det sexuella mötet kan bli bra ändå fysiskt sätt, men den emotionella dimensionen saknas. Hur bra vi är på att möta varandra i känslan grundläggs under vår uppväxt.

Utveckla och förbättra din sexualitet med tantra genom uppmärksamhet

Ett enkelt sätt att förbättra ert sexliv på handlar om att utveckla er sexuella medvetenhet genom tantra  (när du anstränger dig för att vara i känslan).
Istället för att tänka och reflektera över vad din partner gör, kanske du ska röra vid hen på samma sätt, eller så glider tankarna iväg på saker du ska göra på kontoret. Istället för att låta tankarna glida iväg, försök känna dina egna och din partners känslor. När du är uppmärksam på din egen medvetenhet enligt det här sättet, kommer du att förstärka alla dina känslor och känna mycket mer. 

Utveckla och förbättra din sexualitet med tantra genom att öppna dina sinnen. 

  • Smaka på luften i rummet där ni befinner er
  • Känn dina egna känslor, samtidigt som du känner av din partners
  • Känn din partners doft 
  • Känn huden, samtidigt som du vidgar dina känslor att känna bortom rummet 
  • Känn allt som finns

Låt gränsen för ditt medvetande suddas ut så att du är en öppen ocean av medvetande. När din partner känner att hen kan lita på dig, kommer det att skapas en öppenhet emellan dig och din partner som utvecklar tryggheten mellan er.

Utveckla och förbättra din sexualitet med tantra genom andningen och din sexuella energi

Det första du måste förstå är att din andning är tätt sammanflätad med din sexuella energi. Andningen har två viktiga sexuella funktioner: att ta emot energi eller frigöra energi. Vår sexuella energi kan blockeras av emotionella eller fysiska knutar. Dessa knutar kan göra sig påminda som tryck över bröstet, oro i magen eller låsningar som påverkar ditt kön. Ett av de effektivaste sätten att lösa upp våra inre knutar i vårt hjärta på, är att göra det via vår andning. När du matchar din partners andning, kommer du på sikt att känna din partners sinnesstämning fullt ut.

Ditt energiflöde kan också blockeras av de mentala bilder du har. Om du har varit med om att din partner har varit otrogen, kan det hända att du fantiserar om bilder som gör att du har svårt att slappna av i sovrummet. Dessa återkommande bilder och tankar kommer att hindra din energi från att flöda fritt.

När du andas in, tar du emot energi till din kropp. När du slappnar av frigör du energi. De flesta människor andas oftast uppe i bröstkorgen, istället för att andas djupt nere i magen så att de får kontakt med sitt kön. De indiska meditationslärorna förespråkar att män som har problem med att behålla sitt stånd och kvinnor som har torr eller smärtande vagina, behöver träna mer på sin inandning. Du kan träna när som helst under dagen, men naturligtvis får du det bästa resultatet om du tränar när du är tillsammans sexuellt med din partner.

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

3 reaktioner på ”Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta”

  1. Pingback: Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten ? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *