Utveckla ditt sjätte sinne och förbättra din intuition

Fortsättning på gårdagens artikel Utveckla ditt 6:e sinne och intution

”Lita på din magkänsla”

Det första du ska göra är att börja lita på din inre röst. Du måste våga tro på att ditt undermedvetna kan nå ut till dig och tala om för dig om du är på rätt eller fel spår. När du kommer på dig själv med att tänka ”Nu ringer en varningsklocka”, ”Något känns fel” eller ”Jag får en bra känsla av henne”, stanna upp och lyssna då.

Hur utvecklar man sitt sjätte sinne? 

Oftast finns det tid till att ta ett steg tillbaka och reflektera över situationen, innan du fattar ett beslut. Glöm inte att din intuition kan vara påverkad av dina tidigare tolkningar av gamla upplevelser. Därför bör du veta varför du reagerar som du gör gentemot en person innan du låter en antydan diktera dina handlingar.

Någonting i den rådande situationen kanske väcker upp en reflektion? Ignorera eller avfärda inte dessa subtila signaler, utan respektera vad du känner. Detta betyder inte att du ska följa signalerna blint. Tänk dig själv som en hund som hör ett ljud på långt håll; du stannar upp, blir vaksam och spetsar dina öron. Varifrån kommer ljudet? Genom att göra det; sätter du igång din intuition-receptor.

Exempel på hur du kan använda din intution

Identifiera vad din intuition vill berätta för dig. Om du har en skum känsla i en situation, är det inte speciellt hjälpsamt om ditt objektiv är att fatta ett intelligent beslut.

  • Är du rädd att han ska trakassera dig sexuellt?
  • Får du känslan av att din kund inte kommer att betala?
  • Är du rädd att företaget inte går så bra så att du mister jobbet?

Personlig utveckling handlar om att lära sig saker. Ibland händer det att klienter missar en tid och ber om ursäkt. Jag brukar skoja med dem och förklara att jag inte är någon katolsk präst. De behöver inte be om ursäkt – bara passa tiden bättre nästa gång.

Träna din intuition inga misslyckande bara feedback 

Notera att misslyckanden bara handlar om att du inte har lyckats ÄNNU. Alla misslyckas på vägen till succé. Se inte på det som ett misslyckande, utan ett sätt att lära dig. Ingen är perfekt. Vi gör alla misstag, ibland stora sådana. Detta gör oss mänskliga. Vilka av oss har inte skämts och varit ångerfulla över något som hänt i det förflutna?

Om ett beteende inte ger dig det resultat du önskar, är det bara information (feedback) som ger dig möjlighet att ändra ditt beteende. Feedback är varken bra eller dålig, det är bara information som kan hjälpa dig vidare mot ditt mål. Acceptera dig själv för de misstag du har gjort och lär dig att se möjligheter till hur du kan utvecklas istället. Ju fler misstag du gör, ju mer kan du lära dig. Om misstag inte existerade skulle vi inte kunna gå vidare mot lyckade resultat. Bara för att saker inte går din väg, betyder det inte att du har misslyckats. Den enda gången du har misslyckats är när du tror att du har det. Valet är ditt!

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

Hur kommer jag över mitt ex kille eller tjej?

Om du och din partner nyligen gått isär och du inte lyckas komma vidare är det här artikeln för dig …
Läs Mer

Hur hanterar man svek från sin partner?

Alla nära relationer har svåra stunder, då ena partnern eller båda kan känna sig sårade, besvikna eller frustrerade, men ibland …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

2 reaktioner på ”Utveckla ditt sjätte sinne och förbättra din intuition”

  1. Pingback: Utveckla ditt 6:e sinne och din intuition – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Utveckla ditt sjätte sinne och din intuition – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *