Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Vad går gränsen för otrohet

Tror du på kärlek vid försatt ögonkastet 

Ja, absolut. Ibland kan det nog förekomma. Sällsynt,det krävs mer. Nej, det tror jag inte på. Här kan du diskutera vad du tror: Terapisnack`s  Facebookgrupp

Kärlek vid första ögonkastet ”Jag blev dödskär”

Kärlek vid första ögonkastet tar fasta på att du kommer veta om du har träffat den rätta, genom att det känns i hela kroppen. Jag gillar tanken av att kunna möta någon och i samma ögonblick känna att det är ens soulmate. Det är en skön tanke att det finns någon därute som är menade för oss.

Du är inte ensam. 40% av amerikanerna tror på kärlek vid första ögonkastet, 28% tror att det förmodligen sker. Det betyder att nästan 7 av 10 amerikaner tror på kärlek vid första ögonkastet.

Det finns naturligtvis en del fall där människor har blivit kära vid första ögonkastet, men det är många fler som upptäcker kärleken via en vänskap eller på andra sätt. Om du tror att kärleken ska starta på ett speciellt sätt och följa en viss utstakad väg, kan det finnas risk för att du skapar en orealistisk dröm för dig själv. Även om det är en mysig tanke, tror jag kärlek vid första ögonkastet kräver att en del kriterier är uppfyllda.

Kärlek vid första ögonkastet ”Jag blev blixtförälskad”

De sägs att det tar cirka 20 till 30 sekunder att bli förälskad, men då tror jag också det krävs att man är beredd på det. Till viss del handlar det om att vi är i rätt ”state” när vi möts av den magiska blicken. Om vi inte är på humör den aktuella dagen, är chanserna väsentligt  mindre.  

Kärlek vid första ögonkastet ”Vad är skillnaden mellan fysisk attraktion och kärlek?

Det andra kriteriet är lite mer komplext. Här handlar det om att skilja på attraktion och kärlek. När du ser någon för första gången är det i huvudsak ditt visuella sinne som aktiveras. Sexuell attraktion är inte kärlek, även om det bör ingå i en kommande relation. Kärlek kräver mer än fysisk attraktion. Visst kan attraktion vara en faktor, men kärlek är något annat. Riktig kärlek finns inte bara i sänghalmen. Riktig kärlek verkar och arbetar på flera andra plan och genererar omtanke, vänskap, stöttning, respekt, trygghet, uppskattning, uppmärksamhet och emotionell trygghet.

Kärlek vid första ögonkastet ”Varför blir man förälskad?”

Kärlek vid första ögonkastet är också beroende av vilka kriterier vi har för att bli förälskade. Bosse blir alldeles till sig när han ser rödhåriga tjejer med långa ben. Då är det inte omöjligt att Bosse kan kära ner sig vid första ögonkastet varje gång en ”redhead” med långa styltor spatserar förbi, men för oss andra som har lite andra önskemål gällande de inre kvalitéerna kanske det krävs lite mer än ett första ögonkast för att bli kära.

Därför menar en del att kärlek vid första ögonkastet inte kan vara något annat än valp-kärlek. Och alla vet vad valp-kärlek leder till; ett hundliv.

Jag älskar tanken på att det just nu, i detta ögonblick, finns en person som jag inte har mött och som är den rätta. Jag tror dock att en andra titt kan vara en bra investering. Vad tror du? Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Vad är kärlek? 

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *