Tjejers förhållande till den maskulina energin

Hur påverkar förhållandet till pappa relationen till killar

Det kan finnas flera olika orsaker till att du dras till fel killar. Din pappas karaktär och hans relation till dig påverkar ditt val väldigt mycket. Det påverkar din förmåga till att älska och känna tillit, samt till en hälsosam sexualitet och självbild. Man har upptäckt att pappan faktiskt har möjligheten att att hjälpa sin dotter med problem på ett annat sätt än vad hennes mamma kan. Din relation till din mamma påverkar också många aspekter av din karaktär och ditt emotionella liv. Genom att din pappa är av ett annat kön gör att han kan nå fram på ett annat sätt och förbättra din självkänsla och ditt sätt att hur du ser på dig själv. En dotters absoluta första kontakt med den maskulina energin är den hon har med sin pappa och det färgar henne så starkt att alla senare relationer med män är filtrerade genom den erfarenheten. Vi upprepar ofta det vi ”känner till”, snarare än vad ”vi vill ha” vi behöver ”känna igen oss”, även om det är ohälsosamt. Vi dras omedvetet till killar eller män som behandlar oss ett liknade sätt som vår pappa behandlade din mamma, eller dig. Om dina erfarenheter har gjort så att du på något sätt har dåliga erfarenheter av den maskulina energin, kan du hamna i ohälsosamma relationer.

Pappa dotter relation

Både döttrar och pappor ogillar tanken på att de inte kan förstå varandras tankeprocesser. Förvänta dig inte att de ska överensstämma med ditt sätt att tänka så som det skulle ha gjort om det var en annan kvinnas tankemönster. Ibland händer det att pappor inte lyckas möta upp dig känslomässigt. Du vill att de ska reagera med empati så som en kompis eller mamma skulle göra, men de kan inte alla gånger göra det. Trots detta kan vi ha nära relationer till dem. Män förstår kärlek och tillit, självrespekt och intimitet. De uttrycker det bara annorlunda.

Det viktigaste för dig är att relatera till din pappa som en vuxen till en annan. Om du objektivt kan se din pappa som en man, som av någon anledning inte kunde älska eller kommunicera väl med dig och möta honom som en vuxen människa, då kan du ta till dig honom mer. Du måste kunna se och erkänna din egen smärta, snarare än att begrava den, men du måste också sluta förvänta dig eller önska att din pappa ska läka alla dina sår. De är få män och pappor som kan detta. Det finns män, som på grund av sina egna livserfarenheter, har stängt ned. Om du sträcker ut en hand mot din pappa och han inte ger någon respons, försök då att tänka: ”Detta handlar inte om mig. Detta är min pappas problem”. Det finns en punkt då du måste kunna säga: ”Det finns inget mer jag kan göra.” Det är en smärtsam erfarenhet för många kvinnor då de inser att deras fäder inte är kapabla att ha en sund relation. Om så är fallet, måste du ta det och sörja det som en stor förlust i ditt liv. För trots att du är vuxen, kan du inte förändra din pappa.

Välj inte en kille som är kopia av din pappa om han var en dålig förebild

Det handlar om att se vilka behov som blev tillfredsställda av din pappa, samt vilka som inte blev det. Du måste erkänna det som saknades och hitta de egenskaperna i andra relationer – som får dig att känna dig hel. Om du som kvinna känner dig bekväm med dig själv kommer du att välja en partner som du kan kommunicera med, som respekterar dig som individ, samt bygger upp din självkänsla. Om du inte tycker om dig själv tillräckligt kan det finnas risk för att du förstärker dina negativa föreställningar om dig själv. Om du är öppen för äkta intimitet och vågar visa din sårbarhet, är detta inget som du kan göra med en ”bad guy”. Intimitet är svårt att uppleva tillsammans med någon som är uppslukad av sig själv.

Du kan fortfarande skapa bra relationer, även om du har vuxit upp med en pappa som var långt ifrån perfekt.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förakt en giftig gas som tar död på de flesta förhållanden

Efter flera år tillsammans är det naturligt att man tappar humöret emellanåt. Det är naturligt att man inte alltid är …
Läs Mer

Myter om psykopater

Populärkulturen har erbjudit många orealistiska beskrivningar av psykopater, den intelligente, krångliga galningen, den tysta och beräknande. Det finns en stark …
Läs Mer

Leva med en partner som har diagnos

Leva med en partner som har en psykisk sjukdom kan vara både jobbigt och förvirrande. Det sätter verkligen kärleken på prov. Det är …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

2 reaktioner på ”Tjejers förhållande till den maskulina energin”

  1. jag tror inte att det måste vara en far och dotter relationen som påverkar dotterns relationer med män.min far var en helgpappa och han ringde den veckan jag inte var hos han.vi har haft våra konflikter när jag blev äldre men vi har kommit över dom och nu har vi ett bra förhållande, det är han jag vänder mig till om det är nåt, vi kan prata om det allra mesta och vi kan hitta på saker tillsammans och ha roligt.den som har påverkat mig och mina relationer med människor, pojkvänner, vänner, bekanta, nya relationer är min mor.jag bodde hos henne men jag bodde bara i samma hus mer var det inte.hon lekte aldrig med mig när jag var liten, hon pratade aldrig med mig, hon var inte intresserad av mig, ville jag hitta på nåt med henne så sa hon att jag kunde göra det själv.hon satt framför tvn hela tiden och jag fick ta hand om mig själv. gjorde jag något jag tyckte var bra så tyckte hon att det inte var bra nog.hon har inga vänner och den man hon bor med är ett tyst svin. och hon valde honom framför mig.så jag fick inte lära mig hur man har en hälsosam relation med någon, vänner, pojkvänner, familj, nya bekantskaper. vi bodde en bit ut på landet så jag hade inte möjlighet att vara hos några vänner, för min mor orkade inte köra på mig, det fanns inga bussar och det var för långt och mörkt att cykla.hon lärde mig inte heller något om hushåll eller pengar. det enda i hushållet hon var noga med var diskmaskinen. jag "behövde" inte sommarjobba men det är för att hon inte ville köra på mig. och därför har jag väldigt svårt för att hålla efter mitt eget hushåll och jag har svårt att hålla i pengarna.så det är hon som har påverkat vilken man jag väljer och vilka vänner jag väljer och hur mitt hem ser ut och hur min ekonomi ser ut och hur jag hanterar jobb.de relationer jag haft med män har varit kortvariga och mina vänner har inte varit så bra.nu är jag snart 35år och har inte haft en relation på över 7år eller en vän att umgås och prata med på 10år.men efter att ha pratat med rätt person så är jag på rätt väg nu.och han säger att det är min mor som påverkat mitt liv negativt och jag håller fullständigt med.jag tror inte att det handlar så mycket om far och dotter eller mor och son, det handlar om föräldern. har du en bra förälder som gör sitt jobb så spelar den andra föräldern inte nån roll.jag har ingen kontakt med min mor och det är inget jag önskar heller, hon har gjort sitt val och det var inte jag.

  2. Pingback: 12 tecken på att din kille är kär i dig – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *