Tips och råd om hur man håller kärleken vid liv

”Hur länge varar en förälskelse?”

Det är sällan en relation börjar dåligt. De flesta relationer börjar med förhoppningar och drömmar. Vi vet av erfarenhet att förälskelsen är en trivsam och härlig fas i relationen, men den varar inte för evigt. Förälskelsen kan vara i två månader, i bra fall flera år och i bästa fall hela livet ut. Förr eller senare förlorar relationen energi och våra drömmar börjar att dö. Jag är övertygad om att en framgångsrik relation kräver att du blir kär i samma person om och om igen.

  • Frågan är om det är möjligt?
  • Om det är möjligt, hur gör man?

Egentligen är det väldigt lätta vart fall i teorin. En bra relation utvecklas och fördjupas på grund av den känslomässiga tillfredsställelsen. Alla har en känslomässig behållare. Problemet är att den behållaren, i de flesta fall, bara kan fyllas av din partner. Den emotionella behållaren kan också dräneras av din partner. Varje gång du är okänslig för din partners grundläggande behov, dränerar du hens känslomässiga behållare. Du och din partner behöver kontinuerligt fylla på behoven hos den andre. När du fyller på hens emotionella behållare, lägger du grunden för en stabil kärlek som kan sträcka sig långt in i framtiden.

Hur håller man kärleken vid liv. Fördjupa den känslomässiga kontakten

En mycket viktig faktor för att upprätthålla energin i relationen är att ni är medvetna om era emotionella behållare. De flesta problem som uppstår i en relation beror på att man har en tom känslomässig behållare. Om er kärlek ska hålla över tiden, måste ni båda lämna er jag-centrering. Om du går in i en relation och förväntar dig att din partner ska ta hand om dig eller om du fokuserar på att köra ditt eget race, dröjer det inte länge förrän tanken är tom. Du kör inte din bil på tom tank och det kan du inte heller göra med din relation.

Håll kärleken vid liv genom att del känslor 

De flesta missförstånden i relationer beror på att ni inte vet hur ni fyller upp varandras känslomässiga behållare. Om behållaren är tom, kan det leda till att du eller din partner försöker fylla den på annat sätt. När vi är känslomässigt utsvultna kommer vi per automatik att söka efter något som fyller upp vårt tomrum. Jag är övertygad om att de flesta otrohetsaffärer beror på en tom, känslomässig tank. När tanken är tom finns det risk för otrohet. Detta borde motivera er till att hålla varandras känslomässiga behållare fulla. Det hade naturligtvis varit trevligt om du och din partner fyllde era känslomässiga tankar på samma sätt, men det gör ni vanligtvis inte. Det beror på att de grundläggande behoven hos män och kvinnor skiljer sig åt.

Håll kärleken vid liv genom att kommunicera.

Eftersom du och din partner har olika behov, behöver ni utveckla er kommunikation så att ni blir medvetna om dem. Vilket kärleksspråk har du och din partner?

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *