Tecken på att du är i en dålig relation på väg mot skilsmässa?

Tecken på att relationen, förhållandet är dåligt

Min tanke är att om du aldrig har upplevt hur en relation krackelerar, kommer du heller inte att upptäcka de signaler som finns där långt innan allt brakar ihop. Jag tycker att det är bättre att du lär dig av mina och andras misstag, än av dina egna. När jag lyssnare på par och hur de kommunicerar med varandra kan jag många gånger förutse hur nära en separation dem är. 

”Min partner, kille, tjej tänker bara negativa tankar om relationen och mig”

flagga_0Om du har återkommande negativa tankar om din relation alternativt om din partner kan det vara en varningssignal på att relationen inte mår bra. När negativa tankar har fått fäste är det inte ovanligt att de ökar med tiden. Ju tidigare du och din partner tar tag i problemen, desto lättare blir det att reda ut dem. Min erfarenhet är att det är vanligare att kvinnor har dessa negativa tankar om relationen. I en del fall kan det handla om att de vill förbättra relationen. Om du är kvar i din relation för att du tror att du inte kan träffa någon annan, bör du ta dig en extra funderare.

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

”Min partner, kille, tjej är elak och kränker mig”

flagga_0Om du och din partner har börjat såra och kränka varandra rejält i vardagen under det senaste halvåret, är relationen ute på tunn is. När kritik och kränkningar hör till vardagen så bryts relationen sakta ner. Detta äventyrar relationen genom att kränkningar innehåller både förakt och brist på respekt. Att bli kallad ”psykfall”, ”idiot”, ”dum i huvudet” eller något annat är en signal på att relationen mår dåligt. Er relation är i fara om dessa kränkningar fortsätter under en lång tid. Detta är allvarligt och leder oftast till en separation.

”Min partner, fru, kille funderar på att avbryta relationen”

flagga_0Om du har funderat seriöst på att avbryta relationen flera gånger det senaste halvåret, kan det vara en allvarlig varningssignal på att din relation inte mår bra. Om du vill att relationen ska ändra sig behöver du vara tydlig med dina behov och med vad du känner. För att saker och ting ska bli bättre måste du prata med din partner.

”Jag och min partner har vuxit ifrån varandra, glidit isär”

flagga_0Om du och din partner under det senaste halvåret har vuxit ifrån varandra och börjat leva parallella liv, är relationen i fara. Många tror att otrohet är den vanligaste orsaken till att människor går isär, men den vanligaste orsaken är att de har vuxit ifrån varandra. Om ni har börjat leva parallella liv är detta en signal på att relationen kan vara i fara.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förakt en giftig gas som tar död på de flesta förhållanden

Efter flera år tillsammans är det naturligt att man tappar humöret emellanåt. Det är naturligt att man inte alltid är …
Läs Mer

Myter om psykopater

Populärkulturen har erbjudit många orealistiska beskrivningar av psykopater, den intelligente, krångliga galningen, den tysta och beräknande. Det finns en stark …
Läs Mer

Leva med en partner som har diagnos

Leva med en partner som har en psykisk sjukdom kan vara både jobbigt och förvirrande. Det sätter verkligen kärleken på prov. Det är …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

6 reaktioner på ”Tecken på att du är i en dålig relation på väg mot skilsmässa?”

  1. Hej

   Intressant frågeställning Enklast är om du går in på http://www.lovetestnow.com
   Om din relation får mer än 12 röda oranga markeringar har relationen allvarliga problem
   har du mer än 15 st oranga röda är sannolikheten liten att den någonsin kommer att bli bra

   Ibland kan parter ångra sig när de skiljs åt men det är sällan som människor förändrar sig

   Mvh

   Jonas

 1. Pingback: 3 magiska ord som kan förändra din relation – Psykologitest blogg

 2. Pingback: Min partner tjej kille grälar och bråkar om allt? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *