EJ klar Statistik otrohet

När vi skapade lovetestnow inteujuvade vi 150 par i åldrarna 18 – 65 år. De intervjuade var en blandning av män och kvinnor mellan och resultaten var intressanta ur flera olika aspekter.  

Vi började med presentera ett antal påståenden för deltagarna om olika situationer och om dom upplevde det som otrohet. 

98% av deltagarna tyckets inte det var otrohet att gilla någon annans bild på sociala medier

89% tyckte inte det var otrohet att titta på pornografi


76% tyckte inte det bar otrohet att äta lunch med en attraktiv medarbetare

75% var överens om att flörta med någon över text inte var rätt

61% tyckte det var fel att ha intima eller sexuella känslor för en annan person

50% tyckte det var att man inte skall umgås med före detta som vänner

Här är vad som mest anses vara gränsfusk: 

De finns också en del vettandes som betrakta som grå zoner. skulle vara grunden för att avsluta förhållandet i 69% av fallen.


Men vad var de överens om att fuska?

Fysisk eller sexuell otrohet är fel var oavsett om man var berusad eller nykter. Däremot fanns det en viss dikrepans mellan de olika könen.

De flesta var också överens om att kyssa någon (97%) eller berusad (77%), också var en otrohet. Om något av ovanstående skulle inträffa skulle det avsluta relationen direkt. Våra erfarenheter med par i verkligheten på Lovetestnow talar ett annat språk. 

I 25% av fallen avslutades relationen efter otrohet men i 75% av fallen valde paren att fortsätta.

Risk för otrohet

Vad får någon att vara otrogen?

Låt oss ta reda på det

Det finns olika skäl till varför människor lurar på sin partner, men huvudmotivet verkar variera mellan könen (men inte alltid).

Olika studier har visat de främsta orsakerna till verkar ha ett löpande tema.

En studie, publicerad i Journal of Sex Research genomförde en undersökning av cirka 500 unga vuxna för att ta reda på varför. Denna forskning ifrågasatte deltagarna om deras fuskförflutna med hjälp av en online-enkät.

Resultaten var intressanta, men efter reflektion, var som du kan förvänta dig. På det hela taget citerade de flesta svarande som medgav att fuska var deras huvudsakliga skäl vara ett av följande:

Varför fuskar människor på sina partners? Särskilt om det är någon de älskar? Svaren kan överraska dig.
För dem som har förråts, ”varför?” detta är ofta den första frågan i deras sinne. Detta tenderar att följas av ”vem?”. Även om de ofta har en stark inblick i vem det var / är.
Olika studier har visat de främsta orsakerna till fusk och de verkar ha ett löpande tema.

Även om det inte nämns i studien, kan en annan orsak vara en hämnd handling. Om en partner redan har lurat, kan deras partner kännas som att göra det av ilska.

Det finns viss överlappning här, men det visar att det finns många andra skäl till varför människor fuskar. Detta sträcker sig från ”avkoppling känslomässigt” från sin partner till djupa sittande känslomässiga problem för fuskare som osäkerhet eller brist på disciplin och kontroll.
”Det skulle vara ett misstag att dra slutsatsen att alla affärer (och otrohet-relaterade beteenden) på liknande sätt är resultatet av brister i det primära förhållandet,” skriver författarnas studier.


Andra studier har också visat att människor som är mindre samvetsgranna är mer benägna att vara otrogna. I denna mening hänvisar det till någons brist på medvetande, snarare än att det är mindre troligt att göra sitt arbete, eller plikt, väl och grundligt.

Det finns också något som benämns ”osäker vidhäftning” som kan vrå en bidragande faktor.
”Osäker koppling” är ”en relationstil där bandet är förorenat av rädsla. Detta uttrycks främst som motvilja i förhållandet och andra blandade känslor, som beroende och avvisning,  Denna typ av förhållande skulle, förvånansvärt, dömas till misslyckande från början.

 

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *