Sexuella fantasier

Låt mig först fastslå att sexuella fantasier är något naturligt och inget att skämmas över. Det är en primal instinkt. Detta hindrar att inte sexuella fantasier från att vara ett känsligt område som man måste närma sig med försiktighet. Det är inte ovanligt att vi kan känna oss uppfyllda av både skuld och skam, samt bli chockade av kraften i våra fantasier. Att våga prata om sina sexuella fantasier och önskningar handlar om att lära sig fråga om det man vill ha samtidigt som man möter upp sin partner på ett respektfullt sätt.

Det är inte helt lätt. Det är inte ovanligt att vi kan bli osäkra på vad våra fantasier säger oss. Vi tror kanske att fantasierna avslöjar våra djupaste, innersta önskningar eller att det vi fantiserar om bara är en slump. Vanligtvis återkommer vi till samma typ av fantasi om och om igen. Det beror på att fantasin sätter ingång en stimuli-respons reaktion som finns kvar i vår hjärnas neutrala nätverk och därigenom stimulerar igen och igen. Det händer också att vi använder sexuella fantasier på grund av att vi inte vill ställa krav på vår partner eller för att vi skäms för våra behov.

Efter att ha genomfört en undersökning med mer än 4000 personer, drog den internationellt erkända sexpedagogen Justin Lehmiller, PhD, slutsatsen att det finns 7 huvudsakliga fantasiteman. Källa Justine Lehmiller PHD 2018 

Även om möjligheterna är oändliga så tycks vi tydligen hamna i 7 huvudkategorier. Det innebär att våra sexuella fantasi är mindre unika vi trodde.

Några vanliga sex fantasier:

Sexfantasi sex med flera partners

Du är inte ensam. Gruppsex är det vanligaste sexfantasin för amerikaner. Varför kan gruppsex vara så hett?  För de flesta I de flesta folks sex-fantasier med flera partner är du showens stjärna. Idén att flera personer vill ha sex med dig är en del av påslaget. ”

Trekant, orgier och liknande skapar också sensorisk överbelastning. Tänk på det: Det finns helt enkelt fler bitar, dofter, smaker, hål, stolpar och ljud än i en två-eller-solo-session.

Om du är i ett par, prata om du vill att det ska vara ett engångs eller pågående möte och om du föredrar en främling eller vän. Sätt gränser för dessa interaktioner.

Sexfantasi hård sex att bli bunden eller våldtagen

En annan person som studerat sexfantasier mycket Brett Kahr, som gjort en av de största undersökningarna på sexuella fantasier, blev själv förvånad över hur vanlig fantasin om att bli bunden var.

Det är dock mycket viktigt att notera att bara för att nästan var fjärde person kan fantisera om att bli våldtagen eller bunden, innebär det inte att man önskar att bli det. Snarare handlar det om att personen vill vara passiv; få uppleva en känsla av att inte behöva ge, samt bli omhändertagen eller ompysslad utan att behöva ta ansvar. Detta kan grunda sig i en längtan efter barndomen, så som det var när du var liten. Källa Brett Kahr

Var bär med er att det som är nytt eller spännande för en person kanske inte är för en annan. Så var försiktiga så att båda två är med på banan.Det kan vara bra att man pratar igenom innan man skall göra något nytt och kanske gränsöverskridande 

Hur man definierar scenen:

 • Ha med rett kod ord om ni vill avbryta  
 • Prata igenom vilka roller det är.
 • Sätt gränser.
 • Ta det lugnt.
 • Checka av kontinuerligt. 

Sexfantasi på en annorlunda plats 

Sex på en strand eller bergstopp. Sex i ett flygplans toalett. Att få till det i en park eller på en starnd.

Sexfatasi med nytt innehåll 

Fantasier som fokuserar på nyhet som innehåller en ny sexuell aktivitet som analt eller oralt eller att ha sex på en ny plats är vanliga fantasier. Detta är kanske inte så konstigt att det finns en dold längtan att möta det okända pröva något nytt för första gången. Det kan vara både spännande och ge en adrenalinkick. Ditt sexliv kan i en del fall förbättras avsevärt, om du tillåter dig att dela med dig av dina sexuella fantasier, eller genom att du agerar ut delar av dem med din partner IRL.Om du vill dela med din partner – men inte nödvändigtvis anta denna fantasi – börja med att be om samtycke om du vill införliva något nytt 

Sexfantasi om olika rollspel 

Lärare och elev 

Chef och anställd 

Husägare städerska  

faller inom denna kategori.

Sexfantasi BDSM 

Den här typen av sex handlar verkligen om skapa förtroende eftersom det är en sårbar typ av spel. Och den sårbarheten har upphetsnings potential. 

BDSM innehåller ett brett utbud av sexuella aktiviteter.

Om ni ger er ut på okänd mark bör det finnas en plan kring vad som kommer att hända  på den sexuella scenen. Genom att prata igenom allt eliminerar ni risken för oönskade eller icke konsensuella handlingar.

Hur pratar man med sin partner om sina sexfantasier

Även om fantasier är olika för oss och ett äventyr i relationen, är det väldigt få par som klarar av att dela med sig av sina fantasier och integrera dem i sitt sexliv. Medan andra inte har några som helst problem att dela med sig av sina sexfantasier, medan andra tycker att det är det mest privata som finns. Lite nyheter kan svar viktigt för relationen speciellt om man varit tillsammans länge att pröva något nytt återupplivar den passion ni hade i början av förhållandet. Att prata om sex med sin partner och om sexfantasier kan vara svårt kanske i början av förhållandet, men är viktigt man vågar prata med sin partner om sex. 

Olika typer av sexfantasier 

Jag sorterar in sexfantasierna i tre grupper 

 • Fantasier vi behåller för oss själva, 
 • De vi delar med oss av till vår parter i sexakten för att stimulera sexet. 
 • De vi skulle vilja pröva i verkliga livet.

Så det första steget att anta om ni vill göra det IRL är att säkerställa att den är säkert, sunt och med samtycke (SSS), sedan ta reda på vad fantasin är, exakt, och sedan prata med din partner om den.

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

3 reaktioner på ”Sexuella fantasier”

 1. Pingback: Hur pratar man om sex med sin partner? – Psykologitest blogg

 2. Pingback: Hur pratar man om sex och sexualitet? – Psykologitest blogg

 3. Pingback: 4 vanliga sexproblem – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *