Problem med relationen gräl och konflikter

Läsare som inte förstår ironi, bör sluta läsa här.

Gräl och relationsproblem är ett bra sätt att hålla sina relationer vid liv. Genom ständiga maktkamper slipper ni att ta itu med vad det egentligen handlar om. Det underlättar också om ni noterar alla misstag och klantigheter, kort sagt alla tillfällen då din partner har tabbat sig. Du har då en outtömlig vapenarsenal, som du kan dra fram och attackera med i evigheter. På så sätt undviker du kärnproblemet och slipper visa din sårbarhet och behåller din maktställning i förhållandet.

Relationsproblem om pengar och ekonomi

Pengar är ett perfekt ämne. Det är nästan ofrånkomligt. Det gäller speciellt vad som ska prioriteras. Det bästa är att det nästan inte finns någon människa som tycker att hon har tillräckligt mycket pengar. Det innebär att du alltid kan dra detta trumfkort.

Relationsproblem tid för sig själv egen tid

Egentid leder till många diskussioner och gräl. I många förhållanden handlar egen tid om att få vara självständig. Att erkänna att man behöver någon, är detsamma som att visa den personen att hen är värdefull och unik och det är verkligen det sista du vill ska komma fram i ett förhållande. Ha ha. 

 

Relationsproblem om barnuppfostran.

Barn kan också ge näring åt våldsamma strider, som pågår livet ut. Många par slåss om metoden för barnens uppfostran och då gäller det vem av föräldrarna som ska bestämma. 

 

Relationsproblem Vi har inte sex längre”

Perfekt att diskutera recensera speciellt efter ni har älskat. Gör också gärna jämförelser med tidigare partners.

 

Om ni känner igen er i ovanstående relationsproblem läs detta också. 

Om inte du och din partner är beredda att ändra er, kommer ni fastna i en evig kamp om vem som har rätt eller fel och vem som ska bestämma. Det handlar inte om att locket på tandkrämstuben inte skruvats fast tillräckligt eller kalsongerna som hamnat utanför tvättkorgen. Det handlar nästan aldrig om själva föremålet i kampen. 

När kärleken är en kamp fråga dig vad handlar det egentligen om?

De flesta gräl och bråk som är på ett djupare plan saknar en perfekt lösning, vilket beror på att de flesta gräl handlar om att ni har olika värderingar och föreställningar. 

Forskning har visat att 69% av relationskonflikterna handlar om olösliga problem. Alla par har dessa problem dom är ofta baserade på grundläggande skillnader i värderingar som alla par har. … våra små konflikter handlar helt enkelt om något annat än vad vi tror. Källa Gottman institutet John Gottman 

Många problem uppstår för att ni inte vågar tala sanning. Ett skäl kan vara att vi håller inne sanningen eftersom vi fruktar att sanningen skall chocka vår partner. Ett annat är skäl till att vi inte väljer att säga sanningen är att du är rädda för följderna. Det är naturligtvis svårt att sätta ord på vad vi känner och sen dessutom förklara allt på ett begripligt sätt. Det är ett konststycke innan vi har gjort det några gånger. Som du förstår skapas mycket smärta och svek genom att vi inte säger sanningen. Den sköna konsten att säga sanningen måste vi träna på om vi vill skapa hälsosamma relationer. Uppriktig kommunikation uppstår först när du vågar uttrycka vad du verkligen känner. Det är inte mycket mening att säga sanningen om det inte finns en ärlig avsikt bakom.

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat
 
 
 
 
JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

3 reaktioner på ”Problem med relationen gräl och konflikter”

  1. Pingback: Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex – Psykologitest blogg

  2. Pingback: 5 bra sätt att förstöra en bra relation – Psykologitest blogg

  3. Pingback: När kärleken är en kamp – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *