Min partner, kille, tjej har orealistiska förväntningar allt är mitt fel

”Min partner har orealistiska förväntningar”

Vad tror ni hemligheten är bakom framgångsrika äktenskap? Nästan alla relationsexperter runt om i världen säger att det handlar om kommunikation. Jag säger att det handlar om förväntningar. Jag minns en klient jag hade som var flygvärdinna. Jag har inga fördomar, men jag lyckades aldrig förstå hur hon hade kunnat bli flygvärdinna, eftersom hon bara var 155 centimeter lång. Jag trodde att Luftfartsverket hade regler för det där. Hur som helst så hade hon problem i sin relation.

Jonas: Vad är det du vill få ut av relationen?

Klienten: Jag vill att det ska vara som i en film.

Jonas: Vilken film då?

Klienten: Som i en italiensk kärleksfilm.

Jonas: Kan du ge något exempel på vad du vill han skall göra?

Klienten: När jag kommer hem efter en lång flygning, då vill jag att han ska lyfta upp och snurra runt mig, det verkar så mysigt.

Jag tänkte tyst för mig själv att det var tur att hon bara var en och femtio lång och inte vägde så mycket. Vad både den här klienten, du och din partner behöver tänka på är att vara realistiska när det gäller era förväntningar.

Testa din självkänsla!

Min partner har enorma förväntningar och höga krav på mig

De flesta relationer börjar med en sådan intensiv, positiv känsla att det är svårt för någon av parterna att tänka sig att relationen ska kunna bli sämre. Men många gånger fortsätter vi inte att arbeta med vår relation, vilket gör att den inte håller. Vad vi behöver lära oss är att det kan vara svårt att få alla förväntningar uppfyllda i alla sammanhang. Trots detta så fortsätter vi krampaktigt att gripa efter dessa motsägelsefulla förväntningar. Det gör vi genom att behålla vår illusion av kärleken som ett rosaskimrande paradis. Låt dig inte luras av orealistiska Hollywoodsagor. Sanningen är att leva kärleksfullt med sin partner i mogen kärlek är något annat än att vara förälskad. Bra relationer byggs inte på ett spa eller en weekend i Paris, utan de byggs i vardagen.

Jonas Gåde

Källa: Magiska relationer

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

Vad säger din magkänsla om din relation? Del 1 (Testet)

Har du och din partner varit tillsammans ett tag och investerat både tid och energi då kan det vara riktigt …
Läs Mer

Dilemma 1, svartsjuka och kontrollbehov

”Min partner är sjukligt svartsjuk”Sjuklig svartsjuka har smugit sig in i Katjas och Stefans förhållande. De har varit tillsammans i …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

2 reaktioner på ”Min partner, kille, tjej har orealistiska förväntningar allt är mitt fel”

  1. Pingback: Vad är emotionell misshandel? – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Tecken på aggressivitet och våldstendenser när du dejtar – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *