Min partner kille, tjej tittar och är beroende av porr?

”Hans porr beroende och tittande på nakna tjejer gör mig galen”

Frågeställningen ovan är något som jag ofta stöter på när jag samtalar med klienter. Därmed inte sagt att det inte finns tjejer som tittar på porr, men vi lämnar det så länge. Hur som helst börjar forskningen få en liten idé om de bakomliggande orsakerna. 

När forskarna tittade närmare vilka delar av hjärnan som var aktiva fann man att män hade en högre aktivitet i de övre delarna av hjärnan. Denna upptäckt förklarade också varför män som har drabbats av stroke på högra sidan har mer problem med sexualiteten än de som fått en stroke på vänstra sidan.

Senaste forskningen om varför män tittar på porr

Denna tydliga skillnaden är kopplad till mäns koppling till det visuella, d.v.s att män tar in saker mer via synen. Det är därför män är mer benägna att ha ljuset på när dem har sex. Män tycker om att titta. Vi vet också av erfarenhet att de största konsumenterna av porr är män. Forskarna fann också att även om männen blundade när de hade sex skapade männen ändå bilder i hjärnan. Männen som skapade bilder var också mer upphetsade än män som inte skapade bilder. Ett annat experiment bekräftade detta när man upptäckte att kvinnor och män aktiverade olika delar av hjärna när de tittade på porrfilm. Framför allt så var aktivisten i hypothalamus högre hos männen vilket förklarar upphetsningen.

”Hur tänker jag för att inte störa mig hans porrberoende”

Jag har full förståelse för att kvinnor kan känna sig bortvalda när partnern tittar på porr. När jag pratar med kvinnliga klienter råder jag dem att inte ta det personligt så vidare deras partner inte är sexmissbrukare. Det har inget med dig att göra eller vad han känner för dig. Forskningen pekar också i den riktningen.

  • Det är naturligtvis upp till varje par att bestämma hur stor del internetporren skall ta i deras liv
  • Personligen tycker jag att om du tar illa vid dig kan din partner sköta det på ett sätt så att du inte störs

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Hur vet man om någon är mytoman eller patologisk lögnare?

Det första du måste vara klar över är att mytomaner och patologiska lögnare är svåra att upptäcka. För ett antal …
Läs Mer

Min partner kille, tjej talar inte sanning utan ljuger?

Olika tecken på att din partner, kille eller tjej ljuger När vi lyssnar efter lögner finns det ett antal indikatorer …
Läs Mer

Olika typer och kategorier av lögner

Den viktigaste orsaken till att vi inte upptäcker lögner beror på vi utgår från att vår partner och andra talar …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *