Så levde de lyckliga i alla sina dagar Relationsskolan Del 8

 

”Vi bråkar aldrig”

Det är en bra idé och det hade naturligtvis varit skönt om det fungerade så. I det verkliga livet kommer du dock uppleva att det finns tidpunkter då du känner mer och tidpunkter då du känner mindre. 

Verkligheten ”Vi bråkar alltid”:


Även de lyckligaste förhållandena har svackor, tragedier, bråk och besvikelser. Sanningen är att äktenskapet kan betraktas som ett arbetstillstånd. I den första förälskelsen går allt utan ansträngning. Vi behöver inte tänka, se eller känna av den andre. Allt går per automatik. Att bli kär är det första steget, men det är omöjligt att vara kvar i det stadiet. I den mogna kärleken så kommer du att lämna pirret bakom dig och utveckla en djupare och tryggare kärlek. Testa din kärlek


”Pirret har försvunnit”

Gör inte det vanliga misstaget att tro att bara för att pirret är borta, så är du inte längre kär. Svaret ligger inte i att söka efter en ny partner, utan om att ta sig vidare till nästa steg av mogen kärlek, vilket är en annorlunda upplevelse. Det hade naturligtvis varit bra att kunna prata om en romantisk kärlek som hela tiden fanns där, men vi får nog finna oss i att känslan av kärlek kommer och går.

Jonas Gåde
 
Materialet är © copyrightskyddat, lovetestnow
 

Vill du läsa mer om relationsskolan finner du de andra delarna här:

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

 
 

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Så levde de lyckliga i alla sina dagar Relationsskolan Del 8”

  1. Pingback: Jonas Gåde: Äger ni problemet? | jonasgadeblogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *