Är du en känslomänniska, eller HSP ”Highly sensitive person”?

 

Många människor har uppfattningen att känslor är något som kommer till en från den yttre världen och som man inte har kontroll över, men du kan faktiskt generera dina egna känslor. Precis som man kan må dåligt utan anledning, kan du faktiskt börja må bra utan anledning genom att utveckla hur du påverkar dina egna känslor.

Tips råd för HSP Highly sensitiv person att kontrollera dina känslor 

Börja med att hitta en plats där du kan var ifred och inte blir störd. Sätt dig bekvämt till rätta. Dra dig till minnes en tidpunkt då du mådde riktigt bra, då du var glad och upprymd. Notera var någonstans i kroppen känslan tar sin början. Gå in i den känslan genom att se det du såg, höra det du hörde och känna det du kände. Fortsätt sedan att undersöka hur den här känslan ger sig till känna. Den kanske börjar som en varm känsla i magen eller så börjar den kanske i huvudet.

Var tar den härliga känslan vägen (ut genom huvudet, ut genom armarna)? Det är troligt att du upptäcker att du kan förnimma att känslan försvinner ut från någon kroppsdel. Ta känslan där den lämnar kroppen och spinn in den där den började om och om igen och runt, runt, runt. Notera hur det känns.

  • Fundera också i vilken position du sitter?
  • Hur håller du huvudet?

Övning för känslomänniskor och HSP Highly sensitiv personer 

Detta tankeexperiment gör det möjligt för dig att ta första steget till att påverka dina känslor. 

Vad kan du göra nu? Det första du bör göra är att fråga dig själv vems tankar och känslor det egentligen är du bär på? Som du redan vet, lär vi oss genom att kopiera känslor och tankar som vi sedan blandar med våra egna. Det är inte ovanligt att man lånar känslor från föräldrar eller andra förebilder, som kanske saknade resurser att ge oss det vi behövde. Jag vet inte hur det är med dig, men när jag hittar något som jag har lånat av någon, brukar jag lämna tillbaka det så fort jag kan. När du börjar med att arbeta dig ner genom de ytliga känslorna, kommer du förr eller senare i kontakt med dina grundkänslor.

 

Testa din självkänsla!

Det krävs mycket mod för att våga vila och fundera ut vad som egentligen ligger bakom. Visst kan det vara jobbigt, men smärtan har inget annat syfte än att visa dig vägen till sanning. Vi är alla rädda för att möta oss själva på ett djupare plan, men under alla känslor finns dina sanna behov. Tro mig, många av dina problem kommer att försvinna när du får kontakt med ditt sanna jag. När du tidigare har valt att lägga locket på dina känslor, binder du energi som du skulle kunna använda till något annat. Om du istället förlikar dig med det som har varit och använder dina resurser konstruktivt, kommer du att frigöra energi

 Jonas Gåde Källa: allt om känslor Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *