Är han för bra för att vara sann?

”Jag har lyckoångest”

När vi kommer en annan person nära är det inte ovanligt att vi drabbas av lite lyckoångest. Naturens terapimetod är konstruerad som så att vi inte alltid orkar hantera det som känns väldigt bra. Jag har vid upprepade tillfällen i terapirummet stött på klienter som varit otrogna eller hittat på något annat hyss trots att det aldrig varit bättre. Du förtjänar att rycka dig loss från det förflutna och vara tillsammans med människor i nuet som en helt och fullständig varelse. Kolla sanningen om din relation här

Testa din självkänsla!

”Jag har svårt för att visa känslor”
 
Nedan finns några vanliga känslor och beteendemönster som visar sig när vi börjar komma varandra nära:
 
  • Jag är inte värdig 
  • I grund och botten är det något fel på mig 
  • Om jag kommer för nära hen riskerar jag att bli uppslukad och förlora mig själv 
  • Vi drar oss undan och sluter oss inom oss själva utan att tala om för den andra personen vad det är frågan om 
  • Vi hittar på något som är galet med den andra personen eller med relationen för att få en ursäkt att dra oss ur den. 
  • Vi stelnar till och förlorar kontakten med våra egna känslor  

Det kan också förekomma att vi aktar oss för att bli känslomässigt engagerade så att ingen kan göra oss illa. Likgiltlighets principen är kanske det mest effektiva och varaktiga skyddet mot ångesten, men den betingar ett högt pris. Det medför en utmattning av vitaliteten och spontaniteten, samt gör att relationen inte får den energi den behöver. När vi kommer en annan person nära är det inte ovanligt att vi drabbas av lite lyckoångest. Naturens terapimetod är konstruerad som så att vi inte alltid orkar hantera det som känns väldigt bra. Du förtjänar att rycka dig loss från det förflutna och vara tillsammans med människor i nuet som en helt och fullständig varelse. 

Jonas Gåde 
 
Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

11 tecken på att du lever med en kvinnlig narcissist

  Den här artikeln vänder sig till dig som lever eller dejtar en kvinna som lider av narcissistisk personlighetsstörning. Om …
Läs Mer

Hur läser jag av min dejt och upptäcker redflags?

Jag fick ett mejl härom dagen från en tjej som ville jag skulle skriva lite om hur man sorterar intrycken …
Läs Mer

Hur hitta den rätta killen ”Mr Right”

”Hur hittar man drömkillen”?Är det ett mission impossible? Har du fel strategi så lär du hamna i diket. Här får …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Är han för bra för att vara sann?”

  1. Tack JonasHar läst massor på din blogg idag. Jag lever i en relation med en man som har väldigt dålig självkänsla och det har tagit mig lång tid att förstå att det är grundproblemet och inte jag som han hävdar. Dina ord hjälper och stärker, så tack. Jag drömmer om insikt,eftersom jag älskar honom otroligt mycket, men är inte speciellt hoppfull eftersom han är i fönekelse, men tack för att du med dina ord hjälper oss som lite hopplöst undrar hur vi skall hantera vår partner när det blir kris, depression och projicering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *