Dilemma 1, svartsjuka och kontrollbehov

”Min partner är sjukligt svartsjuk”

Sjuklig svartsjuka har smugit sig in i Katjas och Stefans förhållande. De har varit tillsammans i tre år och är i 30-årsåldern. Relationen fungerar bra sånär som på en liten detalj. Nyligen bestämde de sig för att flytta ihop. Genast tog diskussionerna fart om inredning och vilka saker som ska komma innanför dörrarna. Katja har tidigare haft flera längre relationer. Killen innan Stefan hette Niklas och han har inte släppt taget om Katja riktigt. Han fortsätter att skicka presenter och bilder till Katja varje jul och till födelsedagarna. Detta stör Stefan. Katja säger att de bara är kompisar och det är nog så.

Testa om din partner är svartsjuk!

”Min partner kan bli galen av svartsjuka”

En dag kommer Katja hem med ett porträtt av sig själv som Niklas målat efter en semesterbild. Detta gör Stefan galen av svartsjuka. Inte nog med det, hon har dessutom lagt 500 kronor på en snygg, svart ram. Hon vill ha tavlan i hallen på en vägg där hon har massa bilder från allt som hänt i hennes liv. Stefan tycker att det har gått för långt. Eftersom att han är hennes pojkvän, tycker han att tavlan ska stå i källarförrådet. Katja har också en ringsignal på sin mobil som Niklas komponerat till henne när de var ett par. Katja säger att hon vant sig vid signalen och tycker det är coolt att ha en egen låt som ingen annan har. Paret grälar nu nästan varje kväll och hittar ingen lösning. 

Vem har rätt? Diskutera i kommentarsfältet

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

5 tecken på sjuklig svartsjuka

Lite svartsjuka kan vara hälsosamt och är naturligt. Det visar att din partner bryr sig. Men det finns också tillfällen då …
Läs Mer

Min partner, kille, tjej är svartsjuk och har kontrollbehov

Svartsjuka och kontrollbehov är något som kan drabba oss alla vid något tillfälle i våra liv. Svartsjuka är en komplex …
Läs Mer

Min tjej/killes svartsjuka förstör förhållandet och relationen.

Paret som sitter framför mig har varit tillsammans i 5 år. Relationen är relativt bra förutom att Gunilla brottas med …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *