Jag vill hitta kärleken och den rätta

”Jag vill hitta kärleken”

Det absolut största misstaget människor gör är att de inte aktivt arbetar för att hitta kärleken. Fråga dig själv hur mycket tid du aktivt spenderar för att hitta din kärlek? Det hade naturligtvis varit väldigt praktiskt om kärleken bara knackade på dörren. Om du är som de flesta andra spenderar du den största delen av din vakna tid på arbetet, sedan går du hem och äter, sitter framför datorn och kollar Facebook, kanske tränar en stund på gymmet samt umgås med vänner. Om ditt liv är lite inrutat, skapar det inte stora möjligheter för dig att hitta kärleken. Om du dejtar kan du få råd och tips här.

Steg 1 För att hitta den rätte, prioritera kärleken.

Det första du behöver göra är att bestämma dig för om kärlek är din högsta prioritering. Om det inte är det, är det OK. Då behöver du inte läsa vidare. 

Är han rätt för mig”

Steg 2 För att hitta den rätte, ha realistiska förväntningar.

Det underlättar om du har rätt inställning.

Du kanske har dejtat någon som verkade normal, men som visade sig vara dålig. Du har mött någon med stor potential, men som inte levde upp till dina förväntningar. Du har träffat en partner som säger att hen älskar dig, men personen vill inte binda sig? Du har varit ihop med en partner som varit otrogen.

Oavsett vad som hänt så måste du göra dig av med alla negativa föreställningar om det motsatta könet. Oavsett dina besvikelser, så finns det bra personer där ute. Om du går in med inställningen att din partner är ute efter att blåsa dig, kommer du inte att vara en rolig dejt.

Testa din självkänsla!

Steg 3 För att hitta den rätte, skapa rätt förutsättningar.

Det första du måste göra är att skapa förutsättningar. Du kan inte förvänta dig att hitta en varm, kärleksfull partner om du inte träffar flera potentiella partners ofta. En del av oss tror att kärleken bara ska ”hända”, utan att man behöver arbeta för det. Allt som är värt någonting kräver hårt arbete. Kärlek är inte annorlunda. Det hade naturligtvis varit väldigt trevligt om din framtida partner kom och knackade på dörren och ryckte upp dig ur soffan. Om du vill träffa någon speciell, då måste du skapa förutsättningar för att det ska ske.

Steg 4 För att hitta den rätte. Ha inte för bråttom.

Många relationer spricker tyvärr för att par har för bråttom. Det bästa försäkringen för en lång och stabil relation är att ha en lång dejting period. Det betyder naturligtvis inte att ni inte kan vara intima, men var vaksam på allt du kommer att få framöver i relationen kan du se om du inte har på dig dom rosaskimrande glasögonen hela tiden. 

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

Vad säger din magkänsla om din relation? Del 1 (Testet)

Har du och din partner varit tillsammans ett tag och investerat både tid och energi då kan det vara riktigt …
Läs Mer

Dilemma 1, svartsjuka och kontrollbehov

”Min partner är sjukligt svartsjuk”Sjuklig svartsjuka har smugit sig in i Katjas och Stefans förhållande. De har varit tillsammans i …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *