Inga misslyckanden – bara feedback

Personlig utveckling handlar om att lära sig saker. Ibland händer det att klienter missar en tid och ber om ursäkt. Jag brukar skoja med dem och förklara att jag inte är någon katolsk präst. De behöver inte be om ursäkt – bara passa tiden bättre nästa gång.

Det största felet är inte att göra misstag, utan felet är att inte lära sig av dem.

Notera att misslyckanden bara handlar om att du inte har lyckats ÄNNU. Alla misslyckas på vägen till succé. Se inte på det som ett misslyckande, utan ett sätt att lära dig. Ingen är perfekt. Vi gör alla misstag, ibland stora sådana. Detta gör oss mänskliga. Vilka av oss har inte skämts och varit ångerfulla över något som hänt i det förflutna?

Testa din självkänsla!

Vem bestämmer att du har misslyckats? Är det skrivet någonstans?

Om ett beteende inte ger dig det resultat du önskar, är det bara information (feedback) som ger dig möjlighet att ändra ditt beteende. Feedback är varken bra eller dålig, det är bara information som kan hjälpa dig vidare mot ditt mål. Acceptera dig själv för de misstag du har gjort och lär dig att se möjligheter till hur du kan utvecklas istället. Ju fler misstag du gör, ju mer kan du lära dig. Om misstag inte existerade skulle vi inte kunna gå vidare mot lyckade resultat. Bara för att saker inte går din väg, betyder det inte att du har misslyckats. Den enda gången du har misslyckats är när du tror att du har det. När du misslyckas ta nya tag och sätt upp nya mål. Valet är ditt!

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Inga misslyckanden – bara feedback”

  1. Pingback: Hur blir man av med sina skam och skuldkänslor? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *