Hur vet jag om jag är kär?

Fick ett mail från en yngre tjej 18 år som läser bloggen, så denna artikel är till dig. Förr i tiden så blev man tillsammans och gifte sig p.g.a ekonomiska behov eller för att grannen var ett bra parti. Men de senaste 50 åren har det som tur är skett en förändring och förälskelsen tar mer och mer plats. Förälskelse är en av de absolut skönaste känslor som finns. Det finns också en fara att vi gör felaktiga bedömningar när vi är förälskade, vi blir förblindade av vår kärlek. Det viktigaste rådet som jag kan ge dig som ung tjej är att det är du som ska välja partner. Allt för ofta sitter jag med kvinnor som är 20-25 år äldre än dig som beskriver hur dem ”valde” sin partner. Problemet är att de aldrig valde, utan när jag frågar dem varför de blev ihop med sin partner så berättar dem att ”min magkänsla sa att det var en idiot, men han tjatade hål i huvudet på mig, han sa det stod skrivet i stjärnorna att vi var rätt för varandra till slut trodde jag på det mitt livs största misstag”. Så mitt allra bästa råd till dig är att du ska välja och det ska vara på dina villkor, inte för att han tjatar hål i huvudet på dig. Nedan finner du några av de vanligaste beskrivningar på hur människor känner när de är förälskade.

Tecken på att man är kär?

  • Påträngande tankar – du kan inte sluta dagdrömma om din partner
  • Smärta i hjärtat när något känns ovisst
  • Känslan av att gå på moln – om det finns en chans till besvarande
  • En akut känslighet för varje handling eller tanke som kan tolkas negativt
  • Total oförmåga att bli intresserad av mer än en person
  • Rädsla för bortstötning och förvirrad blyghet i närvaron av den älskade

En anmärkningsvärd förmåga att lägga tonvikten på det verkligt beundransvärda hos den älskade och undvika allt det negativa, samt försvara uppenbara negativa kvaliteter och gör dem istället till positiva attribut.

  • ”Det gör inget att han är blyg för jag uppskattar att hjälpa honom ur sitt skal”, 
  • ”Visst har hon ett sjuhelsikes temperament, men det visar bara hur djupt hon känner allt.”

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Hur vet jag om jag är kär?”

  1. Pingback: Varför är vissa killar rädda för starka tjejer och alfa honor? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *