Hur skapar man intimitet i en relation?

”Min partner vill inte ha närhet”

Det som skiljer en relation med närhet från ordinära relationer är graden av intimitet. Du delar inte dina innersta tankar med receptionisten eller vaktmästaren på ditt arbete. Dina djupare känslor berättar du för din partner. Det är det som är en av skillnaderna mellan en flyktig bekantskap och en djupare relation.

De flesta som befinner sig i en relation har en önskan om att komma den andra personen närmare.

 

”Min kille-pojkvän visar inga känslor”

Det första man måste vara klar över är att intimitet betyder oftast olika saker för killar och tjejer. För tjejer och kvinnor handlar intimitet om att dela känslor. Det kan handla om drömmar, rädslor och allt som känns och som man vill dela med någon. I bästa fall får kvinnorna ett möte där deras partner tar emot deras känslor. Män å andra sidan har generellt ett grundare känslomässigt djup. För de flesta män handlar intimitet om att göra saker tillsammans, gärna något äventyrligt. Det bästa med intimitet är att oxytocin flödar. Oxytocin är en hjärnkemikalie som producerar känslor av tillit och tillhörighet. Är du i bra kontakt med dina känslor kan det räcka med att du rör din partners händer om ni varit ifrån varandra för att en skön ström ska gå genom hela din kropp. Det är samma typ av kemikalier som är verksamma när du får orgasm. Sist, men inte minst njut av varandra och bygg upp intimiteten emellan er.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

REKOMMENDERAD LÄSNING

11 tecken på att du lever med en kvinnlig narcissist

  Den här artikeln vänder sig till dig som lever eller dejtar en kvinna som lider av narcissistisk personlighetsstörning. Om …
Läs Mer

Hur läser jag av min dejt och upptäcker redflags?

Jag fick ett mejl härom dagen från en tjej som ville jag skulle skriva lite om hur man sorterar intrycken …
Läs Mer

Hur hitta den rätta killen ”Mr Right”

”Hur hittar man drömkillen”?Är det ett mission impossible? Har du fel strategi så lär du hamna i diket. Här får …
Läs Mer

1 reaktion på ”Hur skapar man intimitet i en relation?”

  1. Pingback: Alla hjärtans dag, varför bara en dag om året? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *