Att göra slut på sms eller mail, inte bra

Hur gör man slut, avslutar en relation snyggt?

Att göra slut är aldrig lätt. Inse att det aldrig finns något perfekt tillfälle att göra slut på, men det finns definitivt vissa situationer som du bör undvika. Förbered din partner på samtalet. Med andra ord, överraska inte din partner när de befinner sig mitt i ett samtal eller när hen är upptagen med något annat. Gör inte slut om din partner befinner sig i en svår livssituation efter ett dödsfall i familjen, fått en tung diagnos eller precis förlorat sitt jobb. Om din parter är mitt i en kris, låt lite tid passera innan du gör slut för att undvika att lägga ytterligare börda på din partner. Även om det tagit slut kan det vara bra att utvärdera din relation, gör ett kärlekstest här.

Var ärlig, utan att vara plump. Din partner förtjänar att få svar, men samtidigt finns det vissa saker som kan skada din partners känslor. Om du ska ge någon feedback kan en bra regel vara att du bara berättar saker som kan gynna hen i en framtida relation. Om det är något fel med relationen, till exempel olika värderingar eller intressen, ska du berätta detta för din partner. Genom att vara ärlig eliminerar du en del av frågetecknen. Du hjälper då din partner att gå vidare, istället för att hen ska gå omkring och undra varför relationen tog slut och vad hen kunde ha gjort annorlunda.

Välj dina ord med omsorg. Det är viktigt att du visar din partner respekt och gör vad du kan för att skydda din partners självkänsla. Till exempel, istället för att säga ”jag tycker inte att du är attraktiv längre,” säg något i stil med ”jag har inte dem känslorna kvar som jag hade från början. Det känns som om kemin mellan oss försvunnit”.

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Vad du inte skall göra när du väljer att göra slut

Undvik inte att göra slut med någon bara för att du är rädd att såra hens känslor. Att bryta upp är jobbigt, men om du är kvar i en relation du inte trivs i är det ett sämre val.

Gör inte slut framför andra människor. Tänk på att din partner kanske inte vill dela sina känslor med omgivningen.

Han gjorde slut via sms

Gör inte slut via sms, e-post eller telefon. Om du har någon respekt för dig själv och din partner är du skyldig både relationen och din partner att ha en diskussionen ”face to face”. Om du vill skicka e-post eller ett sms till din partner kan du göra det och be om att få lite tid innan ni pratar. Det är naturligtvis inget roligt mail eller sms, men det kan ge din partner tid att förbereda sig känslomässigt för ert samtal. Det enda undantaget när du kan använda dig av ett telefonsamtal är om ni är i ett långdistansförhållande och bor riktigt långt ifrån varandra.

Är din partner beroende av sin ipad eller mobil läs mer här

Jag stör mig på hur folk använder mobilen 

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

 

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

3 reaktioner på ”Att göra slut på sms eller mail, inte bra”

 1. Jag blev dumpad på sms för att han bodde 50mil bort, dock pratade vi i telefon några timmar senare men jag tycker man ska träffas och prata

  1. Hej Nettan

   Jag kan förstå att det kan vara viktigt att få ett avslut. I en del fall kan det ju handla om att
   att man har ett beteende som man inte är medveten om om och som den andre generöst delar med sig av.

   Jag gjorde slut för att du visade för lite ömhet
   Jag tycker du prioriterar din familj före oss du har inte klippt ned dom
   Jag tycker att du har en allt för lättsinnig attityd till droger
   Etc
   Mvh
   Jonas

 2. Pingback: Vett och etikett med mobilen – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *