Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi i form av en orgasm. Sex enligt tantra handlar om att du avänder hela kroppen när du är intim. Det ger en djupare och kraftfullare emotionell upplevelse. Jag har tidigare berättat i en artikel om andningen, möta upp i känslan och annat. Här kommer lite till som kan vara värt att tänka på

  • Ögonen
  • Tungan
  • Kroppen
  • Energicirkulering

Förbättra och utveckla ditt sexliv med tantra genom ögonen.

Den viktigaste funktionen hos dina ögon är att rikta din energi. Ett bra sätt att fördjupa kontakten med din partners hjärta på är att du påminner dig själv om att öppna ögonen och titta djupt in i din partners ögon när ni älskar. När du gör det, kommer din energi att flöda på ett annat sätt. Att kärleksfullt betrakta din partners sexuella former hjälper er att få en djupare kontakt, samtidigt som det är ett bra sätt att få din partner att öppna sitt hjärtat på. Genom att låta din blick stryka mjukt över din partners kropp, skapar du en våg av kärleksfulla känslor. En varm, kärleksfull blick hjälper till att öppna din partners frysta hjärta. Om du är okoncentrerad och låter din blick flacka iväg, kommer det att påverka din andning som i sin tur påverkar dina känslor negativt. När vi närmar oss vårt sexuella klimax, är det relativt vanligt att vi spänner ögonen eller börja kisa. När vi sluter ögonen, blir vi automatiskt självcentrerade och allt för upptagna med våra egna kroppsliga förnimmelser, istället för att dela njutningen med vår partner. 

Det finns ingen anledning att ha en privat orgasm bakom slutna ögon. Du kan enkelt fördjupa samhörigheten när du eller din partner får orgasm genom att titta din partner djupt in i ögonen, istället för att ni båda sluter dem. Ett annat sätt som du kan hjälpa dig själv och din partner är att inte vara alltför introvert utan istället vänder blicken uppåt under samlaget. Det hjälper dig att flytta din energi från könsorganet till ryggraden. Då kan du få en djupare orgasm där hela kroppen delar, istället för att få en snabb nedåtgående variant. När du vänder blicken uppåt, hjälper det ibland energin att flöda upp genom ryggraden och genom huvudet. Att försiktigt pressa tungan mot gommen hjälper energin att flöda starkare ner från huvudet, genom halsen och hjärtat, in i magen. Att utöva kärlek innebär ofta att man känner genom rädsla: Att man medvetet öppnar sig, fast man hellre vill sluta sig. Att man ger av sig själv, när man egentligen vill gå och gömma sig.

Förbättra och utveckla ditt sexliv med tantra och tungan.

Din mun är fylld av sexuella receptorer som är starkt sammanflätade med din sexuella energi. Tungan och könsorganet har många likheter. De är både givare och tagare, samtidigt som de länkar i energicirkeln som går igenom din kropp om din partner är mottaglig. Ett bra sätt att få energin att flöda friare i kroppen är att du använder dig av tekniker från den indiska meditationen. De är av uppfattningen att din tunga i möjligaste mån bör vara placerad mot gommen när du är intim med din partner. När tungan vilar mot gommen, bildar du en kraftfull energi cirkel inom dig som flödar ner från huvudet till framsidan genom hela kroppen. Om du inte håller tungan mot gommen, läcker din sexuella energi ut åt alla håll och din sexuella kraft minskar. När du är intim nästa gång, kan du tillåta dig att prova att ha tungan i olika lägen och se hur det påverkar ditt energiflöde. Var vaksam på hur ditt energiflöde påverkas i din ryggrad och könsorgan.

Förbättra och utveckla ditt sexliv med tantra med hela kroppen.

Ditt hjärta och din kropp är intimt förbundna med varandra. Om du inte vågar öppna din kropp, kommer du inte heller att komma i kontakt med ditt hjärta. Då får du inte kontakt med den djupare energin som du har längtat efter. När du tillåter din kropp att öppna sig från sina djupaste delar, kommer du samtidigt att kunna ge av ditt hjärta fullt ut. Om du har byggt upp alltför många skal (skydd) runt ditt hjärta, kan detta till slut påverka din kropp till att göra motstånd och den sexuella energin blir svag.

Förbättra och utveckla ditt sexliv med tantra och energicirkulering

När du har sex, byggs det upp energi i ditt könsorgan. Genom att istället lära den sexuella energin att cirkulera fritt, kommer du att få helt andra känslor och energier när du får orgasm. Det är inte helt lätt att förklara över nätet och det kan säkert kännas lite krystat första gångerna du provar på det. Tänk dig att du spänner bäckenbotten ungefär som du gör om du skulle hålla dig från att kissa, samtidigt som du andas ut. När du andas ut, kommer din sexuella energi flöda upp längs ryggraden och in i ditt huvud. Ändra sedan din energi under in-andningen till kroppens framsida så att din mage fylls av energi och var på den vidgas. Tillåt energin att fortsätta hela vägen ner till ditt könsorgan och bäckenet och fortsätt öva många gånger. Dela gärna med dig av dina tankar genom att kommentera.


“Love is when the person you are with makes you want to be a better
person “

 

Tack för textraden Teresia Kopasz
 
Jonas Gåde
Materialet är © copyrightskyddat
 

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

5 reaktioner på ”Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra”

  1. Gäller detta även samvaro där båda "tänder" på varandra? Min partner och jag blev ihop när jag blev gravid och vi har aldrig upplevt ömsesidig tändning. Vi lever i en familj med små barn och – that´s it. Kan tantra funka även för oss som inte tänder på varandra men känner vänskalig empati?

  2. Pingback: Har du och din partner maskulin eller feminin sexuell energi? – Psykologitest blogg

  3. Pingback: Utveckla din sexualitet genom att öppna ditt hjärta – Psykologitest blogg

  4. Pingback: Testa om du och din partner talar samma kärleksspråk – Psykologitest blogg

  5. Pingback: 4 vanliga sexproblem – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *