Det viktiga med din kommunikation är hur den landar

Det spelar ingen roll vad du ska åstadkomma – du måste alltid kommunicera. Ofta vågar vi inte stå på oss och säga vad vi verkligen känner när vi blir sårade. Istället för att vara tydliga, kanske vi ler eller skrattar samtidigt som vi säger att vi är besvikna. 

Du vet om du läst mina tidigare artiklar att om ett beteende inte fungerar så måste du försöka med något annat, tills du uppnår ditt mål. När du tillåter den här strategin att sammansmälta med din attityd, kommer du att upptäcka att allt går mycket lättare. Din kommunikation både verbalt och icke verbalt (kroppsspråk), kommer att förändras på en gång. Du kan se på din motparts reaktion hur det du sagt har landat. Det ger dig möjlighet att justera din kommunikation, om inte motparten förstår vad du säger första gången.

Ibland när vi lyssnar på människor har vi allt för stor tilltro till vad de säger. Vi glömmer att känslor ger sig till känna mycket mer via kroppsspråket än vad som sägs. Det är inte lätt att fejka sitt kroppsspråk. Det beror på att varje kroppsdel är uppkopplad i stora neurala nätverk och det går inte att vara medveten om alla dessa aktiviteter samtidigt. Det spelar ingen roll hur bra du tror att du är på att styra din kropp, det kommer alltid att finnas läckor. En term som är viktig är kongruens (överensstämmelse).

  • Känslor
  • Attityder
  • Emotioner

Lär dig läsa av genom göra följande 

  • Var medveten om dina egna känslor
  • Lär dig kontrollera dina egna känslor
  • Titta efter ledtrådar i andra människors kroppsuttryck
  • Det är viktigt att du lägger märke till effektiviteten i din kommunikation genom att se hur responsen blir

När kommunikationen mellan människor fungerar uppstår något som jag kallar rapport – ömsesidig förståelse baserad på trygghet, tröst, öppenhet, harmoni och samstämmighet.

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

2 reaktioner på ”Det viktiga med din kommunikation är hur den landar”

  1. Pingback: 5 tips och råd för bra kommunikation i relationen – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Problem i relationen och förhållandet – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *