Dejtar du ett psycho?

 

Det är skönt att skena iväg i dejtingstadiet; drömma sig bort och fyllas upp av den sköna känslan av att vara kär. Men kom ihåg att den största anledningen till att relationer inte fungerar över tiden är att man har en för kort dejtingperiod. Jag vet inte hur många gånger jag har suttit i terapirummet och klienten har sagt till mig ”Jag kände på mig att något inte stod rätt till, men jag ville inte se det”.

Varningstecken och varningssignaler när du dejtar


Din dejt är väldigt jag centrerad

Du märker att din partner sätter sig själv i centrum. När ni ska bestämma något, vill din partner alltid att hens vilja ska vara styrande. Dina behov är mindre viktiga. Är jag centerringen väldigt stark kanske du dejtar en narcissist.

Testa om du lever med en narcissist!

Din dejt får plötsliga humörskiftningar utan anledning

Din partner visar på ohälsosamma beteenden, typ vredesutbrott eller använder sig av emotionell utpressning. En del personer bär på ett stort emotionellt bagage och kommer i en del situationer att agera utan en tanke på konsekvenserna. Denna typ av problematik är det lättare att ha överseende med. Ibland kan våldstendenserna vara ganska synliga kolla om du dejtar en person med våldstendenser.

Din dejt respekterar inte dina känslor

Om din partner inte accepterar dina känslor och åsikter i början utan avfärdar dem som konstiga och irrationella, är sannolikheten inte särskilt stor att hen kommer att ändra sig. Efter förälskelsen går det snarare åt andra hållet; personen blir mer okänslig för dig och dina behov.

Din dejt kontrollerar dig

Det kan vara gulligt med en partner som vill vara med dig mycket i början. Du blir hämtad och lämnad. Du känner dig som en prinsessa. Var dock vaksam på frågor där du ska redogöra för din kväll, vem du pratat med, vilka som varit där med mera. I början är dessa frågor ofta oskyldiga och du kan uppleva det som att din partner är genuint intresserad av dig. Om din partner börjar dyka upp när du går ut med vänner och låtsas som att det är en slump, kan det handla om ett överdrivet kontrollbehov. Om din partner kontrollerar fakturan på din mobiltelefon eller läser din samtalshistorik för att hitta misstänkta nummer, är det inte ett acceptabelt beteende. 

Din dejt ställer till scener offentligt

Din partner kan ställa till med en scen på en fest eller ute offentligt. Det kan gå så långt att vederbörande skriker och gormar på ett sätt som skrämmer dig. När allt har lugnat ner sig skyller din partner på att hen var utarbetad, trött eller något annat, samt tycker att det inte är något att orda om.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Dejtar du ett psycho?”

  1. Pingback: Dejtar du en psykopat? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *