Dejtar du en psykopat?

Det är inte helt lätt att veta. I den här artikeln vill jag göra dig uppmärksam på några signaler som du bör vara vaksam på. Det farligaste dragen hos en psykopat är att de saknar en känsla för moral. De har inga som helst problem med att skada dig vare sig det är ekonomiskt, känslomässigt eller till och med fysiskt så länge dom har något att vinna. Precis som andra människor har naturligtvis psykopater också positiva egenskaper annars skulle dom inte lyckas dra till sig människor. Mer information om vad du bör se upp med på en dejt.

1 Psykopater är ofta överdrivet flörtiga i dejtingfasen

Det första du skall vara uppmärksam på är om din dejt använder sig av ett överdrivet flörtande. Psykopater är väldigt bra på att ge dig komplimanger. De kan också vara väldigt uppmärksamma på detaljer i dejtingfasen. Men, glöm för guds skull inte att psykopater fungerar som rovdjur. Samtidigt som dom kan vara skickliga på att få dig att må bra gör dom allt dom kan för att upptäcka dina svaga sidor. 

2 Psykopater utvecklar relationen väldigt snabbt

Många gånger har psykopater väldigt bråttom att etablera relationen, speciellt om du har något som de vill komma åt. Det kan handla om tak över huvudet, pengar, status eller att du har bra kontakter. Tänk på att när psykopater agerar finns det alltid en dold agenda. Utåt sett har de inga som helst problem att verka helt perfekta. När de är på väg att sätta klorna i dig kommer de att berätta exakt det du vill höra eller vara exakt den du vill att de skall vara. De kommer också göra sitt yttersta för att vara den bästa älskaren/älskarinnan du någonsin haft.

3 Psykopater kan inte utveckla känslomässig intimitet.

När du dejtar lyssna på din magkänsla, många gånger saknas det en känsla av intimitet. Tänk på att dom känner inte på samma sätt som du. Det som psykopaten levererar är inte äkta. Psykopater är skickliga på att spela upp känslor för det är det enda dom kan.

4 Psykopater saknar samvete och empati

Vi har alla ett inre samvete med den där lilla rösten som guidar oss vad som är rätt eller fel. Personer med hög grad av psykopati har inte den rösten eller om de har den så bryr de sig inte om den. Det resulterar i att de saknar många sociala känslor som andra tar för givet till exempel, skuld, ånger, sympati och medlidande. Det är just denna brist och avsaknad av samvete som gör det möjligt för psykopater att utnyttja dig. Om de vill göra dig illa så kan de faktiskt göra det.

5 Psykopater har låg impulskontroll

Människor med hög grad av psykopati kan lätt ta till våld och aggressivitet. De tenderar också att ägna sig åt mer riskfyllda eller farliga beteenden än andra. Ett av deras mantra är ”agera först, tänk senare”. Om din dejt skiftar i humöret på en sekund även om det inte gäller dig så var försiktig. Samma brist på impulskontroll kommer att drabba dig senare.

6 Psykopater är väldigt manipulerande

Psykopater har ett starkt behov av att kontrollera människor och situationer. De gör att psykopater använder sig mycket av manipulation för att uppnå sina mål. Psykopater har ofta en noggrant genomarbetad plan som ser till att få ut det som som de vill ha ut av sin partner. Jag kan inte nog betona hur strategiska och manipulerande dom kan vara samtidigt som dom gillrar fälla för dig.

En nyligen genomförd studie som undersökte hur psykopatiska egenskaper framträder i romantiska förhållanden fann att manipulation för att få sex var vanligt förekommande. 

Kommentarer ur verkliga livet från personer med psykopatiska drag:

  • ”Om man älskar en kvinna 100 procent ja då skall man kämpa för henne även om hon gjort fel”.
  • ”Om man älskar någon på riktigt då lämnar man ut inlogg till varandras telefoner”.
  • ”Om du älskar mig så är det inte för mycket begärt att du kan ställa upp på en trekant i vart fall en gång du kanske gillar det”.

7 Psykopat bryter eller bortser från lagar

Psykopater är sällan förknippade med att vara laglydiga medborgare. Snarare har de en tendens att tänja på lagen och göra vad de kan för att inte upptäckas. Många gånger känner psykopater att lagen inte gäller dem.

Du vet att du dejtar en psykopat när du hör din partner yttra sig.

Kommentarer ur verkliga livet från psykopater: 

  • ”Jag skall lära den idioten en läxa”.
  • ” Om någon rör dig då säger du till mig då jävlar”.

8 Psykopater blir lätt uttråkade

Om ingenting verkar tillräckligt spännande och din partner blir lätt uttråkad trots att det händer mycket omkring dem kan det vara en signal på psykopati. Förutsätt att det finns flera andra andra markörer. En psykopats känsloliv är ofta väldigt flakt vilket medför att att de kontinuerligt vill försätta sig i spännande situationer för att få känslomässig stimulans.

Så var försiktig om alltför många av dess punkter stämmer in på din dejt. 

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förakt en giftig gas som tar död på de flesta förhållanden

Efter flera år tillsammans är det naturligt att man tappar humöret emellanåt. Det är naturligt att man inte alltid är …
Läs Mer

Myter om psykopater

Populärkulturen har erbjudit många orealistiska beskrivningar av psykopater, den intelligente, krångliga galningen, den tysta och beräknande. Det finns en stark …
Läs Mer

Leva med en partner som har diagnos

Leva med en partner som har en psykisk sjukdom kan vara både jobbigt och förvirrande. Det sätter verkligen kärleken på prov. Det är …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *