Arbeta med sig själv för att må bra

 
Myten ”jag älskar dig för den du är med alla fel och brister” kan ibland göra det svårt för oss att ta upp saker som vi stör oss på. Vår partner vet så mycket om vårt förflutna, våra hemligheter och svaga sidor att det känns enklare att hålla tillbaka våra känslor. Många gånger kan vår partner känna sig överrumplad av kritiken och ta det personligt. Det gör att vi håller tillbaka våra klagomål, vilket i sin tur gör att vi glider ifrån varandra. Vi måste rensa i pipelinen, men vi väljer att istället skjuta det på framtiden – Vi tar det senare.

Ibland kan det vara svårt att prata om saker. Processen att arbeta med allt som dyker upp kan vara tufft, men det är det enda som kommer att fördjupa och utveckla er relation till en helt annan dimension. En del par gillar att hantera problemen direkt och om båda har samma strategi, blir förutsättningarna mycket stora för att parterna inte ska glida isär. Antalet gånger är också viktigt. Har det skett upprepade gånger, byggs ilskan upp, även om det är en liten sak. 
 
 

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Ilska kan skada våra relationer om vi inte hanterar den på rätt sätt. För några kan det handla om dagliga diskussioner, medan andra väljer att sopa problemen med ilskan under mattan. Låt det inte samlas en massa spindelväv och smuts i hörnen på er relation. Lyft upp allt till ytan. Om det finns en likhet mellan glädje, bra äktenskap och relationer, är det i båda fallen kvinnan som är den som tar upp känsliga ämnen och trycker på för att lösa upp det. Det är dock en dramatisk skillnad i hur frun tar upp det.

 
I relationer som har problem, fokuserar parterna hela tiden på vad den andre inte har gjort, samt på det som har blivit fel i det förgångna. Fokusera på vad som är gjort istället och vad du vill ska hända i framtiden. Vad du egentligen gör är att du tränar på att fokusera på det som är bra och positivt hos din partner och i din relation, istället för att fokusera på det negativa.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat
 

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Arbeta med sig själv för att må bra”

  1. Pingback: Hur hanterar man skilsmässan? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *