6 goda skäl till varför du inte skall gifta dig

”Varför skall man gifta sig?”

Många äktenskap slutar i skilsmässa eftersom att parterna alltför ofta stressar på giftermålet, utan att vara redo. De flesta ignorerar sin inre röst när förberedelserna pågår. Att gifta sig är inget att ta lätt på och tyvärr gör många det av fel skäl. Nedan finner du några av de sämsta skälen.

”Min flickvän är gravid nu kräver hon att vi skall gifta oss”

Att stressa på giftermålet bara för att din partner är gravid, är ingen bra idé. Din relation kommer inte bli bättre på grund av ett ”skenäktenskap”. Flera undersökningar visar att belastningen på relationen är som störst under det första året efter att barnet fötts. Barn är inget substitut för parterapi.

”Min partner vill gifta sig av ekonomiska skäl”

Ett äktenskap byggt enbart på pengar och materialism, är som att bygga ett hus utan grund. När vinden blåser kommer ditt äktenskap att falla sönder. Om pengar är den drivande kraften för att ingå ett äktenskap, är sannolikheten stor att du hamnar i en relation utan kärlek.

Min partner är det snyggaste som finns därför känns det rätt att gifta sig

En vacker partner med en tilltalande kropp kan vara trevligt, men om personligheten inte går hand i hand kommer du att få riktiga problem när smekmånaden är över. Vad din partner har på insidan kommer alltid att vara viktigare än eventuella yttre kvalitéer.

”Hon pressar på för att vi ska nästa steg i relationen dvs gifta oss”

Den logiska följden i ditt liv, efter att ha köpt bil och ett fint hus, behöver inte vara giftermål som nästa steg. Alla tar olika vägar i livet. Det är möjligt att din väg nödvändigtvis inte innehåller en promenad ner för altargången.

”(Familjetryck). Hans föräldrar vill att vi skall giftas oss”

Om du låter din familj vara med och bestämma vilken partner som passar, kommer du få problem. Påtryckningar från din familj, för att dem längtar efter barnbarn eller att du ska föra familjens namn vidare, är inget bra skäl för att gifta sig. Det är du som ska bestämma vilken kvinna eller man som är giftasmaterial för dig. Det är inget familjebeslut.

”Jag är trött på att vara singel”

Att vara den enda tjejen eller killen i gänget som inte har gift sig kan innebära press, men det är ingenting jämfört med den ångest du kommer att känna om du ”hoppar i galen tunna”. 

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

5 tecken på att du kan vara på väg mot skilsmässa

Varningstecken att ni är på väg mot skillsmässa 1. Den kanske viktigaste orsaken till att en relation spricker, är att det …
Läs Mer

Hur berättar man för barnen om skilsmässan? (50.000 barn får uppleva detta per år)

”Hur många par skiljer sig per år”?50.000 barn kommer att genomgå en skilsmässa i år. Det är naturligtvis alltid tragiskt …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *