5 bra sätt att förstöra en bra relation

5 bra sätt att förstöra en bra relation

Läsare som inte förstår ironi ombedes vänligt men bestämt att strunta i detta blogginlägg.
 

”Jag förstör mina relationer när någon kommer nära mig och jag börjar känna”

När vi kommer vår partner nära är det inte ovanligt att djupare problem från det förflutna stiger upp till ytan. Tyvärr är det inte alltid problem vi vill kännas vid. Naturens terapimetod försätter oss gärna i situationer som påminner om våra eventuellt förflutna trauman. Livet har ordnat det så att du kommer i kontakt med människor som påminner om eventuella trauman du behöver arbeta med. Det är inte ovanligt att när vi mår som bäst, så börjar våra demoner göra sig påminda. Nedan har du några tips du kan använda dig av när relationen börjar bli för bra:

”Min partner kan bråka för ingenting”

Det bästa och enklaste sättet när allt känns riktigt bra är att starta ett gräl. Det viktiga är inte vad det handlar om, bara du kan skapa en distans. Vill du inte hitta på något nytt kan du ju alltid välja något du känner till. Du vet vilka knappar du ska trycka på för att få igång din partner. Om du gör det riktigt bra kan du slänga igen dörren vredesmod så fått du några timmar i frihet. 

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

”Min partner tänker bara på sig själv och sätter mig i andra hand”

Om du tillåter din partner att utvecklas för mycket kommer du att förlora honom/henne. Lägg därför mycket energi på att hindra hen från att ta från era gemensam resurser att göra sakar som gagnar hen. Hen vet inte sitt egna bästa 

”Min partner håller inte vad han lovar”

Ett perfekt sätt att skapa distans och irritation är att bryta löften. Det finns inget tråkigare än förutsägbara partners. Det skapar spänning i relationen om din partner inte vet när du kommer hem eller om kommer hem över huvudtaget. Bäst effekt får du om du väljer saker som du vet är viktiga för din partner. 

”Min magkänsla säger mig en sak men jag litar inte på min magkänsla”

Låtsas alltid att allt är bra i förhållandet, även om det finns stora problem. Det som man inte pratar om finns inte. Alla vet att det finns en stor flodhäst i vardagsrummet, men det väljer vi att inte prata om.

”Min partner vill mig illa”

Var alltid misstänksam. Misstro, misstro och misstro. Utgå alltid från att din partner är ute efter att sätta dit dig eller skada dig. Slappna aldrig av en sekund. Då kan du förlora kriget. Kärlek är ett långvarigt krig som inte tar slut förrän den dagen vi går i graven. Slappna aldrig av, sov alltid med ett öppet öga. 

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”5 bra sätt att förstöra en bra relation”

  1. Pingback: 3 kärlekstips och råd – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *