5 bra anledningar till att inte bli kär i en prinsessa.

De flesta unga flickor tycker om att klä sig som prinsessor och det är inget konstigt med det. Vad vi kanske inte tänker på är att forskare tror att flickor så tidigt som vid två till tre års ålder kan börja ta till sig orealistiska föreställningar och idéer från sagor eller tecknade filmer från Disney. Unga tjejer får också tydliga budskap om att deras värde bestäms av hur de ser ut och vilka accessoarer de har tillgång till. Prinsessyndromet marknadsför idén om att om en tjej har tillräckligt fina kläder, skor och väskor så kommer hon hitta kärleken. Tyvärr finns det vuxna kvinnor som lever kvar med dessa skeva föreställningar. Tänk lite själv, om en fullvuxen kvinna på fullaste allvar säger att hon förväntar sig att bli behandlad som en prinsessa, då är det inte bröllopsklockorna som ringer utan varningsklockorna. Inse att du kommer träffa någon som är:

 • Självcentrerad
 • Omogen
 • Oansvarig

Det är dags att lägga benen på ryggen. Nedan finner du några argument på varför det inte är en bra idé att kära ner sig i en prinsessa.

1 Prinsessor är tomma skal

Det första argumentet är kanske det svåraste att förstå. Lyssna noga nu: Det är ingen idé att du kärar ner dig i en prinsessa för det finns ingen person bakom den glättiga ytan, ”pedalerna går runt men kedjan är av”. Det kan se bra ut på utsidan, men inuti är det tomt. Merparten av alla prinsessor är tomma skal utan någon personlig identitet. Den emotionella intelligensen hos en prinsessa är i nivå med ett bortskämt barn. Vill du ha en kvinna som är som ett trotsigt barn som alltid skall ha sin vilja igenom och samtidigt får dig att känna dig otillräcklig så ska du välja en prinsessa.

2 Prinsessor saknar verklighets förankring och är dyra i drift

Prinsessor har ett konstant behov av att bli stimulerade. Du får vara den som hela tiden skall tillfredsställa deras omättliga längtan efter olika upplevelser eller prylar. Medan du sitter på restaurangen som du naturligtvis bjuder på är hon redan igång med att planera vilka butiker ni skall besöka efter lunchen.

3 Prinsessor saknar moral

Eftersom de är så självcentrerade saknar de förmåga att tänka på andra än sig själva. Inse att ”Royal is not loyal.” Du är inte hennes partner, men om du ens skulle titta på någon annan då ryker det ur öronen på henne. Du skall vara ”loyal against royal”, men inte tvärt om.

Får hon bekräftelse utifrån så beror det på att hon förtjänar det. Du får finna dig i att hon pratar med andra killar och glömmer bort dig när ni är ute. Glöm aldrig att det flyter kungligt blod i hennes ådror eller att hon är narcissist.

Testa din självkänsla!

4 Prinsessor har begränsad mental kapacitet.

Personer som lider av prinsessyndromet är i regel väldigt självupptagna. Tänk lite själv på att kvinnor som har en överdriven kärlek för ytliga saker berättar samtidigt för dig att dem inte har något djup. Du kommer aldrig ha några djupare samtal om livet. Det enda som är intressant för henne är att du förser henne med pengar så hon kan köpa saker och upplevelser. Det enda hon är intresserad av att prata om är sig själv; vad hon skall göra, köpa etc. Fundera på om du verkligen vill sitta och lyssna på hennes ”gåspladder” dag ut och dag in. Du får lyssna på att en av naglarna inte växer lika fort som de andra eller vilka skor hon skall köpa så fort de kommer in i butiken. Om du inte har behov av mental stimulans själv så ”go for it”, annars dumpa henne till någon annan. Det finns alltid någon torsk där ute som är villig att låna ut sin plånbok till henne.

5 En prinsessa blir aldrig kär

I vart fall inte kär på det sättet normala människor fattar tycke för varandra.

Hon saknar kontakt med sitt hjärta. Enda kärleken hon kan känna är för sig själv eller för en väska från Hermes eller Louis Vuitton. Om du har sällskap med en prinsessa tro inte att hon älskar dig. Inse att du är en oavlönad hjälpreda som får betala för att få vara med henne. Om du någon gång skulle fråga vad hon ger dig så kommer hon tittat förvånat på dig och säga “du får ju vara med mig”. Du skall vara glad för du får sola dig i glansen av hennes skönhet som du samtidigt betalar för och det skall du vara nöjd med det. Om du tillåter henne att behandla dig så, kanske du skall fundera på vilken respekt du har för dig själv.

Titta dig själv i spegeln. Om du har lite självrespekt kommer du se att personen som stirrar tillbaka på dig i spegeln har stora händer och fötter. Det låter ju lovande tänker du det kommer tjejerna gilla, men det du ser är en inte det du tror du ser. Du ser en clown. Tänk positivt, du är i vart fall användbar till något. Om hon dumpar dig kan du alltid söka jobb på ett sjukhus. Barn som ligger inne på sjukhus älskar clowner.

Varningstecken på att du dejtar en prinsessa:

 • Precis som skator älskar de saker som glittrar och glimmar
 • Tar hela tiden selfies som de lägger upp på Insta och FB
 • Har aldrig lärt sig det enkla ordet ”tack”
 • De är extremt självcentrerade
 • De pratar bara om sig själva
 • De tar enorm tid på sig att komma iväg hemifrån
 • De är snåla när det gäller sina egna pengar
 • De är lata
 • De saknar självinsikt
 • De har stort bekräftelsebehov
 • Emotionellt outvecklade

Med detta sagt lär jag aldrig bli en prins 

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förakt en giftig gas som tar död på de flesta förhållanden

Efter flera år tillsammans är det naturligt att man tappar humöret emellanåt. Det är naturligt att man inte alltid är …
Läs Mer

Myter om psykopater

Populärkulturen har erbjudit många orealistiska beskrivningar av psykopater, den intelligente, krångliga galningen, den tysta och beräknande. Det finns en stark …
Läs Mer

Leva med en partner som har diagnos

Leva med en partner som har en psykisk sjukdom kan vara både jobbigt och förvirrande. Det sätter verkligen kärleken på prov. Det är …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

4 reaktioner på ”5 bra anledningar till att inte bli kär i en prinsessa.”

 1. Tack för ett mycket intressant inlägg! Dessa prinsessor finns även bland, i mitt fall, vänner. En väninna kräver konstant underhållning, hon säger aldrig tack utan förväntar sig istället att bli ”servad” och ”underhållen”. Jag och många med mig förväntas göra saker åt henne. Allt för henne, henne och henne. Allt handlar om henne. Alla som går emot henne är idioter. En glasklar egocentrisk prinsessa.

 2. Jag känner mig lite sårad. Förväntar mig att min man ska behandla mig som en prinsessa och som tack så behandlar jag honom som en kung. Jag vill bli bortskämd samtidigt som jag älskar att skämma bort de som står mig nära.

 3. Pingback: Lever du med en jättebebis? | jonasgadeblogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *