4 vanliga sexproblem

 ”Vi har problem med sexet vi har ingen sex alls”

Både män och kvinnor klagar på ungefär samma saker när det gäller sex, särskilt om de varit tillsammans länge. Nedan finner du några av de vanligaste klagomålen som jag får höra i terapirummet.

”Min partner han, hon tänker bara på sig själv när vi har sex”

Det vanligaste klagomålet jag hör är att klientens partner har slutat göra sin del mellan lakanen. Om din partner tänker på sig själv i första hand när ni har sex kan det bli problem. Generellt sett när du och din partner möts sexuellt ska det naturligtvis vara ett ömsesidigt och jämlikt utbyte. Självklart kan detta variera från gång till gång. Det kan också finnas tillfällen då den ena partnern helt och hållet ägnar den andra uppmärksamhet, men i grund och botten är en rättvis fördelning av uppmärksamheten att föredra om båda parter är bekväma med det. Om din partner tacklat av kan en vänlig påminnelse om att det krävs två för att dansa tango vara allt som behövs. Om det inte fungerar kan du försiktigt berätta för din partner att du har märkt att hen inte tar samma initiativ som tidigare och fråga varför. Om hen inte ger någon förklaring eller om det inte finns några medicinska orsaker, t.ex depression, stress eller ångest, behöver du kanske vara ärlig med att berätta hur detta påverkar dig och relationen.

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

”Min partner han, hon har ingen fantasi i sängen”

Om du och din partner har varit tillsammans ett tag är det inte konstigt om ert sexliv inte utvecklas eller går i samma hjulspår. Kan du ställa klockan på när han/hon ska vända sig om? Ni är inte ensamma om detta, det är inte helt lätt att få sexlivet att utvecklas kontinuerligt. För att sexlivet ska utvecklas bör följande kriterier vara uppfyllda. Du och dina partner är välbekanta med era kroppar och hur ni får bästa möjliga tillfredsställelse.

Ett sätt att bryta sig ur tristessen i sovrummet är att ni börjar experimentera lite med olika sex ställningar, fundera på hur du kan förbättra dina sexuella färdigheter eller överraska din partner genom att berätta för honom/henne om dina erotiska fantasier. Vi människor agerar ofta omedvetet på samma sätt. Ändra ditt sätt att bete dig i sängen. Om du oftast är tyst, väck grannarna. Om du vanligtvis är långsam och stadig, öka takten med mera.

”Min partner hen visar inga känslor när vi har sex”

Om du upplever att det inte finns tillräckligt med ömhet och sensualism mellan dig och din partner i det sexuella mötet är du inte ensam. Det är inte helt ovanligt att parterna i en relation har olika behov av sensualism, ömhet eller sex. I en del fall kan det hända att det enda sättet att få andra behov tillfredsställda som kärlek, sensualism, närhet, tröst, ömhet och romantik är genom sexuellt intimitet. Om det sexuella mötet är den enda platsen där du har en chans att få dessa behov tillfredsställda och din partner är mer intresserad av fysisk sex än närhet, kan du komma att känna dig tom. Tänk på att sättet som ni behandlar varandra i vardagen utanför sovrummet har en direkt inverkan på kvaliteten av ert kärleksliv. Gnäll, tjat och negativa kommentarer ger sällan femstjärnigt sex, läs om din partners förhållande till känslor. Stärk din relation genom att förbättra er kommunikation. Var återhållsam med kritik eller förakt i rösten. Håll en respektfull och tillgiven ton. Det är några ”småsaker” som du vet kommer att hjälpa din partner ha en lyckligare dag. Det är din bästa insats för en varmare kväll.

”Gör sovrummet teknikfritt”

Var försiktig med elektronik som bärbara datorer, ipads och mobiler i sovrummet. När du ligger i sängen och svarar på sms eller uppdaterar din Facebook-status istället, skickar du budskapet till din partner att hen inte är lika intressant som personen i andra änden. Ett tips kan vara att du gör ditt sovrum till en teknik-fri zon. Ladda din mobiltelefon på köksbänken och lämna din bärbara dator i vardagsrummet. Har facebook ock din partners smartphone tagit över ert sexliv?

We waste time looking for the perfect lover, instead of creating the perfect love.”  Tom Robbins

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *