3 råd tips för att förbättra relationen kärleken emellan er

För några veckor sen skrev jag en blogg om 4 enkla saker man kan göra för att förbättra sin relation. Någon frågade om jag inte kunde skriva en fortsättning. Här kommer den:

När livet rullar på är det lätt att vi glömmer bort små saker vi kan göra för vår partner för att förbättra relationen. Vad många par inte tänker på är att vi inte behöver göra stora saker för att vår partner skall må bra och känna sig älskad.

Tips och råd nr 1 för att förbättra relationen minska på användandet av mobilen

I en studie testade man hur graden av tillfredställelse i relationen var kopplad till hur frekvent man använder sig av sociala medier. Par som hade mest mobilfri tid var lyckligare. Vad många inte tänker på är att sms kommunikationen skapar distans och kan leda till missförstånd. Om du och din partner är fastklistrade med mobilerna vid matbordet eller i soffan kanske ni skall ta er en funderare på hur de påverkar relationen. Försök göra det till en vana att lägga undan era mobiler då och då.

Tips och råd nr 2 för att förbättra relationen gå till sängs samtidigt

Känner ni att ni har för lite tid tillsammans? Dom flesta kan nog uppleva att tiden är knapp, men Gud har varit rättvis alla har fått 24 timmar på dygnet. 

Ett enkelt sätt kan vara att ni stämmer av så ni lägger er samtidigt.

Tips och råd nr 3 för att förbättra relationen omtänksamhet 

Omtänksamhet är ett fantastiskt sätt att visa din partner din kärlek. Omtänksamhet är att du ger din partner något utan att din partner eller någon annan bett om det.

  • Skrapar rutorna på bilen på morgonen
  • Tappa upp ett varmt bad
  • Går vägen om apoteket och köper nässpray

Jag minns en föreläsning jag höll i Norrland när vi kom in på omtanke. Jag drog några exempel.

Om jag är i Grekland med min flickvän och jag går ut för köpa en tidning så kan jag köpa med druvor till henne, som hon kan äta när hon målar tånaglarna på balkongen. Eller klacka om hennes skor som hon alltid missar. En man i publiken antecknade febrilt allt jag sa och räckte upp handen och frågade. Har du några mer exempel på omtanke? Tyvärr så bör omtanke komma organiskt för att få bäst utväxling.  

Vad du kan göra för att förbättra relationen

Var uppmärksam i vardagen och se hur du skulle kunna göra livet lite lättare för din partner. Ibland leker jag med tanken att jag bara får ge par ett enda tips som skull ha stor inverkan på relationen, då skulle mitt favorittips just nu är:  ”Gör livet i vardagen lättare för din partner utan att tappa bort dig själv”.

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Tips och råd nr 4 för att förbättra relationen ställ djupa frågor till varandra 

Fråga en personlig fråga du inte ställt. När man lever som par är det lätt att det går rutin i många saker fråga dig när ställde du en lite djupare fråga sist till din partner. En del av att vara i en relation handlar om att utvecklas.

Vad du kan göra för att förbättra relationen 

  • Ta för vana att ställ en fråga med lite djupare innehåll till din partner. Bli inte förvånad om du upptäcker att er relation fördjupas
  • Vad är det värsta du upplevt?
  • Om du kunde få en talang du inte har idag vad skulle det vara?
  • Vilken artist skulle du inte vilja dela bil med 50 mil? 

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

Leva med en partner som har diagnos

Leva med en partner som har en psykisk sjukdom kan vara både jobbigt och förvirrande. Det sätter verkligen kärleken på prov. Det är …
Läs Mer

Bli av med ångest och negativa tankar

Mitt i julgröten kom en förfrågan om jag inte kunde skriva lite om hur man hanterar negativa tankar.Tips råd hur …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”3 råd tips för att förbättra relationen kärleken emellan er”

  1. Pingback: Tjejers förhållande till den maskulina energin – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *